Share

Op donderdag 18 augustus 2016 stond niet alleen de finale van de Belgian Red Lions tegen Argentinië in Rio op het programma. Er was ook UEFA Europa League en een vriendschappelijk duel in het Belgische vrouwenvoetbal tussen twee ambitieuze eersteklassers.

VC Dames Eendracht Aalst ontving op de Zandberg in Aalst Fémina White Star Woluwe, dat naast Cécile De Gernier en Audrey Demoustier (ex-Standard) inmiddels ook nog Lies Tambeur (Rapide Wezemaal) en Julie Van Gysel (ex-RSC Anderlecht en Strijland Gooik) binnenhaalde.

FWS Woluwe met een flink aantal nieuwe gezichten op weg naar het nieuwe seizoen in eerste klasse! Foto - Sportpix.be/Dirk Vuylsteke

FWS Woluwe met een flink aantal nieuwe gezichten op weg naar het nieuwe seizoen in eerste klasse! Foto – Sportpix.be/Dirk Vuylsteke

VC Dames Eendracht Aalst won het met veel doelpunten gekruide duel helemaal in het slot met 4-3 dankzij doelpunten van de nieuwkomers Francesca Vanoudheusden en Megane Lerinckx. Voor de rust kwam het van een 0-2-achterstand terug dankzij een dubbel van Annelies Van Den Steen. Na de pauze had Sandy Bertembourg de bezoekers op 2-3 gebracht!

VC Dames E. Aalst – FWS Woluwe 4-3 (rust: 2-2);
Doelpunten: Valerie Jansen 0-1, Shayna Raekelboom 0-2, Annelies Van Den Steen 1-2, Annelies Van Den Steen 2-2, Sandy Bertembourg 3-3, Francesca Vanoudheusden 3-3, Megane Lerinckx 4-3.

VC Dames Eendracht Aalst speelt nu zaterdag 20 augustus 2016 nog een oefenwedstrijd tegen KRC Genk Ladies B. De aftrap is om 15 uur op de Zandberg. Ook nog melden dat de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen SV Zulte Waregem in principe op zaterdag 3 september 2016 in het Pierre Cornelisstadion in Aalst zal gespeeld worden!

PS: Ook nog melden dat in de play-offs van de heenwedstrijden van de UEFA Europa League RSC Anderlecht won op bezoek bij Slavia Praag 0-3, KAA Gent thuis won tegen FK Shkëndija met 2-1 en Lokomotiv Zagreb – KRC Genk 2-2 werd. De Olympische hockeyfinale Argentinië – België eindigde op 4-2 waardoor de Red Lions zilver behaalden in Rio!

Op vrijdag 19 augustus 2016 staat in het vrouwenvoetbal de Olympische finale op het programma tussen Zweden en Duitsland. U kan de wedstrijd die in het Maracana Stadion van Rio de Janeiro gespeeld wordt vanaf 22u30 al zeker live volgen via France 4 en ZDF. Het duel om het brons tussen Brazilië en Canada is vanaf 18u te zien op France 4!

* In de nieuwe tweede klasse van het vrouwenvoetbal komt KFC Turnhout wellicht niet aan de aftrap. Het wordt in die reeks mogelijk vervangen door RSC Anderlecht C. Duidelijkheid hierover krijgen we wellicht pas bij de competitiestart.


Voor nog meer uitslagen van oefenduels ga naar:

Vrouwenteam.be

Share