Share

KAA Gent Ladies speelde op woensdagavond 24 augustus 2016 de laatste voorbereidingswedstrijd met het oog op de Super League tegen PSV Eindhoven, de voorbije weken ook al tegenstander van andere Belgische vrouwenvoetbalteams!

Het werd een prestigeoverwinning voor de vrouwelijke Buffalo’s die al vroeg in de wedstrijd via Elke Van Gorp (de Belgian Red Flame die overkwam van bekerwinnaar Lierse) op voorsprong kwamen (1-0) maar na de drankpauze PSV Eindhoven eerst langszij zag komen (na een vrije trap van Myrthe Moorrees kopte Kassie Missipo ongewild in eigen doel 1-1) en minder dan tien minuten later ook op voorsprong zagen kilmmen na een mooie voorzet van Nadia Coolen zuiver en met de neus van een spits afgewerkt door Mauri van de Wetering (1-2). Nog voor de rust stelde het team van trainer Dave Mattheus echter orde op zaken en het kwam langszij na een mooie voorzet van Chloë Van Mingeroet en een knappe kopbal van Amber Maximus (2-2).

Een luchtduel uit KAA Gent Ladies - PSV Eindhoven met van links naar rechts Angela Christ (PSV), Kim Mourmans (PSV) en Elke Van Gorp (KAA Gent Ladies). Foto - Sportpix.be/Dirk Vuylsteke

Een luchtduel uit KAA Gent Ladies – PSV Eindhoven met van links naar rechts Angela Christ (PSV), Kim Mourmans (PSV) en Elke Van Gorp (KAA Gent Ladies). Foto – Sportpix.be/Dirk Vuylsteke

Na de rust en tal van wissels had KAA Gent Ladies overwicht maar mooie voorzetten van Chloë Vande Velde vonden via Kassie Missipo en Amber Maximus (allebei naastgekopt) geen doel. PSV Eindhoven kwam er minder sterk uit dan in de eerste helft en de beslissing viel na de tweede drankpauze. Op iets meer dan een kwartier voor tijd liep Kim Mourmans (ex-Standard) Kassie Missipo onderuit. De terechte strafschop werd omgezet door doelvrouw Nicky Evrard die via de onderkant van de lat en de rug van de Eindhovense invallersdoelvrouw Annerens Tijm de 3-2-eindstand op het scorebord trapte!

PSV Eindhoven voor de aftrap van het laatste bezoek in de voorbereiding aan België! Foto - Sportpix.be/Dirk Vuylsteke

PSV Eindhoven voor de aftrap van het laatste bezoek in de voorbereiding aan België! Foto – Sportpix.be/Dirk Vuylsteke

PSV Eindhoven oefende in de voorbereiding drie keer op Belgische bodem. Het won op zondag 7 augustus in Zonhoven tegen KRC Genk Ladies 0-3, het speelde op zaterdag 20 augustus 2016 gelijk tegen RSC Anderlecht 1-1 en het verloor op woensdag 24 augustus 2016 dus met 3-2 op bezoek bij KAA Gent Ladies. Wie weet is dat wel een indicator voor de sterkte van de Belgische teams in de nieuwe Super League.

Melden we ook nog dat het beloftenteam van KAA Gent Ladies op dinsdag 23 augustus 2016 eveneens in Wondelgem met 2-0 het oefenduel won tegen tweedeklasser Club Brugge. Mariam Abdulai Toloba scoorde in het slot de twee Gentse doelpunten!

Het derde team van KAA Gent Ladies dat vanaf september in de tweede klasse uitkomt oefende op woensdag 24 augustus 2016 in Tubeke tegen het beloftenteam van RSC Anderlecht. Dat werd voor de vrouwelijke Buffalo’s een nipt verlies met 2-1.

Dit waren de uitslagen van de oefenduels de voorbije dagen:
KFC Merelbeke – Drongen 2-2;

KAA Gent Ladies B – Club Brugge 2-0;
Doelpunten: Mariam Abdulai Toloba 1-0 en Mariam Abdulai Toloba 2-0;

RSC Anderlecht B – KAA Gent Ladies C 2-1;

KAA Gent Ladies – PSV Eindhoven 3-2 (rust: 2-2);
Doelpunten: Elke Van Gorp 1-0, Kassie Missipo 1-1 owngoal, Mauri van de Wetering 1-2, Amber Maximus 2-2, Nicky Evrard via Eindhovense doelvrouw Annerens Tijm 3-2 op strafschop.

Massenhoven – KSK Heist 2-2 (wedstrijd gespeeld op neutraal veld in Herselt over 3 x 20 minuten).
Luna Maes 0-1, Karen Meeus 0-2, Laure De Wolf 1-2, Laure De Wolf 2-2!

Voor de fotoreportage van Dirk Vuylsteke rond KAA Gent Ladies – PSV Eindhoven:
Sportpix.be

Voor reacties rond de voorbereiding op het nieuwe seizoen kan U terecht via:
Vrouwenteam TV

Share