Share

Donderdag 25 augustus 2016 was bijna een topdag voor het Belgische voetbal. Alle clubs die Europees speelden wonnen hun wedstrijd! Dat deden dus zowel RSC Anderlecht, KRC Genk en KAA Gent in de play-offs van de UEFA Europa League als Standard in de voorronde van de UEFA Women’s Champions League! Voor RSC Anderlecht, KRC Genk en KAA Gent is er een vervolg in de groepsfase van de UEFA Europa League, voor de vrouwelijke Rouches zal er voor de tweede keer op drie jaar tijd geen eerste ronde in de UWCL volgen!

Belgisch landskampioen Standard had de eer om in Kroatië af te trappen met een 11-0-overwinning tegen het Macedonische ZFK Dragen 2014. Net als voor Osijek eerder werd het duel tegen de Macedonische landskampioen een gezondheidswandeling. Bij de rust stond het al 5-0 na goals van Zoë an Eynde (5de minuut), een owngoal van doelvrouw Olgica Arsova (8ste minuut) en een zuivere hat-trick van Sanne Schoenmakers (11de, 18de en 42ste minuut). Ook na de rust bleven de vrouwelijke Rouches doelpunten maken via Davinia Vanmechelen (53ste minuut), opnieuw Sanne Schoenmakers (58ste minuut), Sarah Wijnants (68ste minuut), Julie Biesmans (73ste minuut), nogmaals Sanne Schoenmakers (80ste minuut) en uiteindelijk Davinia Vanmechelen (82ste minuut). Dubbele cijfers dus voor Standard dat ondanks een korte tijd van hoop uitgeschakeld is want ZFK Minsk won later op de dag het tweede duel tegen gastteam Osijek met maar liefst 5-0. Met goals voor de rust van de Nigeriaanse Emueje Ogbiagbevha liep Minsk al tot 2-0 uit. Yuliya Duben zorgde kort na de rust voor een derde goal voor de kampioen uit Wit-Rusland (3-0). Vervolgens scoorde Emueje Ogbiagbevha haar derde van de avond (4-0, 55ste minuut) waarna Yuliya Duben iets minder dan 20 minuten voor tijd de eindstand op het bord zette (5-0, 71ste minuut).

Dit waren de uitslagen op de 2de speeldag in groep 2:

Standard – ZFK Dragon 2014 11-0 (rust: 5-0);
Doelpunten: 5′ Zoë Van Eynde 1-0, 8′ Olgica Arsova 2-0 owngol, 11′ Sanne Schoenmakers 3-0, 18′ Sanne Schoenmakers 4-0, 42′ Sanne Schoenmakers 5-0, 53′ Davinia Vanmechelen 6-0, 58′ Sanne Schoenmakers 7-0, 68′ Sarah Wijnants 8-0, 73′ Julie Biesmans 9-0, 80′ Sanne Schoenmakers 10-0, 82′ Davinia Vanmechelen 11-0.

ZFK Minsk – Osijek 5-0 (rust: 2-0);
Doelpunten: 4′ Emueje Ogbiagbevha 1-0, 36′ Emueje Ogbiagbevha 2-0, 47′ Yuliya Duben 3-0, 55′ Emueje Ogbiagbevha 4-0, 71′ Yuliya Duben 5-0.

De stand na 2 wedstrijden:
1. ZFK Minsk 2-6 (8-1);
2. Standard 2-3 (12-3);
3. Osijek 2-3 (14-6);
4. ZFK Dragon 2014 2-0 (1-25);

* ZFK Minsk is na 2 duels al geplaatst voor de eerste ronde van de UWCL omdat het zowel won tegen Standard als tegen Osijek!

Nog te spelen op zondag 28 augustus 2016 om 17 uur:
Standard – ZNK Osijek – Standard (in Osijek);
Dragon – ZFK Minsk (in Vinkovci).

Lees meer over Standard – ZFK Dragon 2014 via:
Website UEFA

Lees meer over Minsk – Osijek via:

Website UEFA

Ook nog melden dat FC Twente dit keer zonder Lenie Onzia in groep 9 het tweede UWCL-voorrondeduel won tegen het Maltese Hibernians met 9-0. Ferencvaros won het andere duel met 2-0 tegen Konak.

Ada Hegerberg, hier nog aan de bal voor Noorwegen in Sint-Truiden tegen de Belgian Red Flames! Foto - Sportpix.be/David Catry

Ada Hegerberg, hier nog aan de bal voor Noorwegen in Sint-Truiden tegen de Belgian Red Flames! Foto – Sportpix.be/David Catry

PS: KRC Genk – Lokomotiv Zagreb werd 2-0, RSC Anderlecht – Slavia Praag 3-0 en FK Shkëndija – KAA Gent 0-4. In de groepsfase van de UEFA Champions League kwam Club Brugge in groep G terecht waar het gaat spelen tegen Leicester City, de kampioen van Engeland, FC Porto en FC Kopenhagen, de kampioen van Denemarken! Club Brugge begint op woensdag 14 september 2016 met een thuiswedstrijd tegen Leicester City! In de marge van de loting werd de Noorse Ada Hegerberg van Olympique Lyonnais verkozen tot Europees voetbalster van het jaar!
Bij de mannen ging de trofee naar Cristiano Ronaldo van Real Madrid!

Lees meer hierover via:
Website UEFA – Best Women’s Player in Europe

Last minute info: RSC Anderlecht C zal wel degelijk uitkomen in de nieuwe tweede klasse. Het zal dus zoals eerder aangekondigd de vervanger worden van KFC Turnhout, dat algemeen forfait gaf!

Share