Share

In de tweede klasse A was het wachten tot de laatste speeldag vooraleer de kampioen bekend zou worden. Twee teams kwamen nog in aanmerking. Het beloftenteam van SV Zulte Waregem, dat bijna het volledige seizoen aan de leiding stond, en verrassend toch wel Eendracht Mazenzele Opwijk dat in kort voor het einde van de competitie het team van coach David Van Herreweghe bijhaalde en op hetzelfde puntenaantal kwam. Voor de eerste ploeg stond een bezoek aan Olsa Brakel op het programma terwijl Eendracht Mazenzele Opwijk thuis mocht afsluiten tegen KHO Wolvertem Merchtem. 

Lisa Lefere met de trofee voor de titel in 2de klasse B na haar 5 doelpunten op bezoek bij Olsa Brakel! Foto – (c) SVZW / LL

Nog voor de rust maakte het beloftenteam van SV Zulte Waregem het verschil in het Stephan Van den Berghe Stadion van Brakel met goals van Léna Hubaut (0-1, 8ste minuut), een dubbel van Lisa Lefere (0-2, 12de en 0-3, 20ste minuut) en eentje van Chiara Steyvers (0-4, 44ste minuut). Na de rust waren er nog doelpunte van Alissa Martens (0-5, 50ste minuut) en opnieuw een dubbel van Lisa Lefere (0-6, 54ste en 0-7, 60ste minuut) vooraleer Olsa Brakel onder leiding van Dirk Decoen de eer kon redden via Julie Doclo (1-7, 66ste minuut). Lisa Lefere lukte vervolgens haar vijfde van de namiddag (1-8, 70ste minuut) vooraleer Noa Galle de eindstand op het bord bracht (1-9, 80ste minuut) en de ‘futures’ van SV Zulte Waregem mochten vieren!

Eendracht Mazenzele Opwijk eindigen na hun eerste seizoen in 2de klasse met een gelijk aantal punten als de kampioen! Foto – (c) Eendracht Mazenzele Opwijk

Nog meegeven dat Eendracht Mazenzele Opwijk onder leiding van Sophie Mannaert en Kjell Baeyens op zaterdagnamiddag 7 mei 2022 hun thuiswedstrijd eveneens hebben gewonnen dankzij goals van Marijke Callebaut (1-0, 28ste minuut) en een dubbel van Lisa Meysman (2-0, 40ste en 3-0, 47ste minuut) maar dus na een bijzonder knap seizoen op basis van het doelsaldo (117-33 tegenover 80-42) net de titel aan hun neus zagen voorbijgaan.

Onze redactie feliciteert het bestuur, de technische staf en de speelsters van het beloftenteam van SV Zulte Waregem met de titel in de tweede klasse A van het Belgische vrouwenvoetbal en de promotie naar eerste klasse!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share