Op de laatste speeldag van play-off 1 moest landskampioen RSC Anderelcth nog op bezoek naar Aalter om Club YLA partij te geven. Het was uitkijken of er een ander resultaat uit de bus zou komen dan op zaterdag 4 september 2021 toen vrouwelijk blauw-zwart de regerende landskampioen met een nederlaag naar huis stuurde.

journaliste Camille Ulens van Eleven Sports, die haar strijd tegen borstkanker won, kreeg voor de wedstrijd bloemen uit handen van Ella Martens van Club YLA! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Het eerste gevaar in Club YLA – RSC Anderlecht kwam er pas iets over halfweg de eerste helft toen Daisy Baudewijns na een schot met rechts Justien Odeurs aan het werk zette. Over het halfuur trapte Tessa Wullaert na een diepe bal van Laura Deloose met links naast (34ste minuut). Marie Minnaert kopte een voorzet van Melanie Gerrits over (36ste minuut). Jarne Teulings trapte van net buiten de zestien over het Brugse doel (36ste minuut). In de toegevoegde tijd van de eerste helft kwam Femke Schamp met een beenveeg nog goed tussen toen Tessa Wullaert alleen op haar afkwam. Bij de rust stond het nog 0-0.

Daisy Baudewijns, hier in de tweede helft in duel met Anais Bey Temsamani, zorgde voor het eerste grote gevaar in haar laatste duel voor Club YLA tegen RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In het eerste kwartier van de tweede helft maakte RSC Anderlecht dan het verschil. Het zette vanaf het begin meer druk en werd daarvoor beloond met goals van Jarne Teulings op aangeven van Tessa Wullaert (0-1, 55ste minuut) en kort daarna van Michelle Colson, die een sterk seizoen speelde, op aangeven van Jarne Teulings (0-2, 57ste minuut). Het team van Johan Walem won uiteindelijk nog met 0-3 dankzij de 35ste competitiegoal van het seizoen (26 in de reguliere competitie, 9 in de play-offs) van Tessa Wullaert die op aangeven van Sakina Ouzraoui Diki de bal met rechts naast Femke Schamp binnentrapte. Sakina Ouzraoui Diki (84ste minuut) en Tessa Wullaert met een schot met rechts (88ste minuut) troffen daarna nog de paal!

Celine Guns (Club YLA) speelt de bal terug met een opzittende Sakina Ouzraoui Diki (RSC Anderlecht). Op de achtergrond links Esther Buabadi die vertrekt bij Club YLA! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

RSC Anderlecht ging dit keer eenvoudig voorbij Club YLA. Het tankte vertrouwen richting de laatste wedstrijd van het seizoen de bekerfinale op zaterdag 14 mei 2022 in Mechelen tegen Standard waar het de dubbel kan veroveren. Club YLA eindigde het seizoen zonder overwinning in play-off 1 en het zal opnieuw moeten bouwen aangezien er een flink aantal speelsters de club verlaten.

Bekijk de video met dank aan RSCA TV / Eleven Sports:

Bekijk de fotoreportage van David Catry rond de deze wedstrijd via:

Lees over Club YLA – RSC Anderlecht van zaterdag 4 september 2022 via:

PS: Nog meegeven dat het andere duel op de slotdag van play-off 1 gewonnen werd door OHL Women thuis tegen Standard met 5-2. Belgian Red Flame Lenie Onzia die haar laatste wedstrijd speelde lukte één van de Leuvense doelpunten!