In de laatste wedstrijd van play-off 2 in het seizoen 2021/22 ging KAA Gent Ladies op bezoek bij FWS Woluwe waar het eerder dit seizoen in de reguliere competitie na een doelpunt in de toegevoegde tijd van Hanne Mylle begin september 2021 belangrijke punten liet liggen. Nu iets meer dan acht maanden later kon het voor de achtste keer op rij winnen in deze eindronde.

Zelie Lambert redde hier nog de poging van Shari Van Belle maar Els Glorieus kreeg vervolgens de bal tegen haar en zo ging die in doel voor het openingsdoelpunt in het Fallonstadion van Sint-Lambrechts-Woluwe! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

De naar Nederland vertrekkende Lobke Loonen trapte op een warme lenteavond de wedstrijd op gang maar het was Woluwe dat via een kopbal van Lotte Michiels over doel na een vrije trap van Selina Gijsbrechts voor het eerste gevaar zorgde (7de minuut). Toch waren het de vrouwelijke Buffalo’s die de score openden. Chloé Vande Velde stuurde Shari Van Belle diep. Zij zag haar poging gered door Zelie Lambert maar de terugspringende bal ging via captain Els Glorieus ongewild in eigen doel (0-1, 19de minuut). De klok was al 38 minuten ver toen Emma Van Britsom een vrije trap van ver hoog over trapte. Op slag van rust ging aan de overkant dan ook nog een schot van Céline Verdonck hoog over het bezoekende doel (44ste minuut). Bij de rust stond het 0-1 voor het team van Dave Mattheus.

Ook op de slotdag in play-off 2 gingen beide teams hier met Chloe Vande Velde (links voor KAA Gent Ladies) en Taika De Koker (rechts voor FWS Woluwe) voluit. Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Zeven minuten na de rust kreeg FWS Woluwe een mooie kans om gelijk te maken maar Kenza Vrithof vond de ook al van KAA Gent Ladies afscheid nemende Nicky Evrard op haar weg. Drie minuten later mocht FWS Woluwe een vrije trap nemen maar het waren de vrouwelijke Buffalo’s die op de counter toesloegen. Féli Delacauw speelde op links naar Lyndsey Van Belle, zij speelde terug op Fran Meersman en haar schot ging via een lichte deviatie van Woluwe tegen de netten (0-2, 55ste minuut). De wedstrijd was gespeeld. We noteerden wel nog een kopbal van dichtbij tegen de paal van de ingevallen Jasmien Mathys (70ste minuut) en een knappe redding van Zelie Lambert op een poging van Shari Van Belle twee minuten later (72ste minuut).

Scheidsrechter Redouan Touzghar was in het duel tussen FWS Woluwe – KAA Gent Ladies het noorden kwijt. Hij daagde uit en trok met kaarten alsof het een wedstrijd op leven en dood was. Zelden gezien en hopelijk nooit meer te zien in het Belgische vrouwenvoetbal. Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Daarna kwamen er nog een pak wissels van vooral vertrekkende speelsters bij de bezoekers en trok de scheidsrechter nog op een verkeerde manier de aandacht naar zich toe door speelsters en technische staf bij momenten ook verbaal te beledigen en uit te dagen. Had de man een slechte dag, wist hij niet dat het seizoen zo goed als voorbij was of was hij boos op het vrouwenvoetbal. Iedereen had er het raden naar. Hoe dan ook dit was een jammerlijk slot van wat een leuke voetbalavond had moeten worden.

Bekijk de fotoreportage van Stijn Audooren rond FWS Woluwe – KAA Gent Ladies via:

PS: In de andere wedstrijd op de slotdag van play-off 2 won SV Zulte Waregem op bezoek bij Sporting de Charleroi met 0-2.