Share

De Belgian Red Flames gaan binnenkort voor de tweede keer deelnemen aan het EK Vrouwenvoetbal in Engeland met een eerste wedstrijd op zondag 10 juli 2022 tegen Ijsland in het voor dat soort evenement te kleine Manchester City Academy Stadium. In aanloop van die EK-eindronde komen er tal van boeken uit ook over de Belgian Red Flames.

Het kinderboek met portretten, anekdotes en statistieken van de Belgian Red Flames! Foto – (c) Kennes Uitgeverij

Collega Emiliano Bonfigli, commentator en journalist bij de Waalse commerciële zender RTL, mocht in opdracht van de Koninklijke Belgische Voetbalbond, instaan voor de redactie van twee boeken: één voor kinderen en één voor volwassenen. Centraal in het verhaal staan ​​interviews, anekdotes en een unieke duik in de kleedkamer van de Belgian Red Flames. Het boek speelt ook in op het groeiende enthousiasme rond het Belgische nationale vrouwenvoetbalteam waarvoor er vele jaren ten onrechte geen interesse was. De speelsters waren niet gekend en het was zelfs ondenkbaar dat een Belgische televisiezender één van hun wedstrijden zou uitzenden (alhoewel tegenstanders zoals bijvoorbeeld Duitsland, Zweden of Noorwegen dat wel deden).

Maar vandaag is de situatie toch al een beetje veranderd en dat omdat er gezien werd dat tornooien als de WK’s (Duitsland in 2011, Canada in 2015 en vooral Frankrijk in 2019) veel kijkcijfers haalden wat ook het geval was voor de EK’s (in Zweden in 2013 en in Nederland 2017). De stadions werden bevolkt met meer publiek waarbij volledige familie’s met plezier naar het vrouwenvoetbal gingen kijken.

In het boek komen ook de opmerkelijke verschillen tussen mannen- en vrouwenvoetbal dat over het algemeen over minder voordelen beschikt aan bod. De speelsters zijn immers opmerkelijk in hun karakter, ze hebben veel minder faciliteiten dan de mannen niet alleen wat trainen betreft want de meesten werken naast het voetballen ook nog overdag.

Beide boeken zijn inmiddels (ook vertaald in het nederlands) te verkrijgen in de boekhandel voor de prijs van 16,90 euro wat het boek voor kinderen betreft en voor de prijs van 29,90 euro wat het boek voor volwassenen betreft.

Luister naar Emiliano Bonfigli op het nieuws van RTL op dinsdag 10 mei 2022 via:

Website RTL

Zie ook nog voor het boek voor volwassenen via:

Kenneseditions.com

En voor het boek voor kinderen via:

Kennes Edtions – Jeugdboek

of via:

Bol.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

Share