Share

Een dag na de bekendmaking van hun nieuwe coach voor volgend seizoen in de Women’s Scooore Super League is er alweer nieuws bij Sporting de Charleroi. Ze gaan namelijk samenwerken met RUS Auvelais, de club waar ze in de zomer van 2020 hun allereerste oefenwedstrijd gingen spelen. Zowel het team uit de Women’s Scooore Super League als het beloftenteam, dat het voorbije seizoen promoveerde naar de 2de klasse, blijft in Charleroi maar de opleiding van de jeugd verhuist naar RUS Auvelais.

Mehdi Bayat, ex-voorzitter van de Belgische Voetbalbond (RBFA/KBVB) en gedelegeerd bestuurder van Sporting de Charleroi, ziet het project als een win-win-situatie: “We zijn er de voorbije twee jaar bij de club in geslaagd om de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal intern te houden maar we zijn ons bewust geworden dat het beheren van de situatie moeilijk is. Daarom hebben we de beslissing genomen om samen te gaan werken met RUS Auvelais, dat al meer ervaring heeft wat dit betreft en met de steun van Sporting de Charleroi een satellietclub wordt wat dit betreft. Het doel van deze samenwerking is uiteraard dat die jonge speelsters vervolgens in aanmerking komen voor onze teams die in de tweede klasse en op het hoogste niveau van het Belgische vrouwenvoetbal uitkomen.”

Julien Nalbone, de technisch directeur van RUS Auvelais vulde verder aan: “Ons doel was om ons trainingscentrum wat het vrouwenvoetbal betreft uit te bouwen en we vroegen om een ​​partnership met Sporting de Charleroi. Het is onze wil om het werk dat Sporting de Charleroi en zijn teams gedurende twee seizoenen hebben ondernomen, voort te zetten. We willen zowel de structuur als de waarden van Sporting de Charleroi behouden, door simpelweg de structuur 15 km te verplaatsen. Wij zijn een pioniersclub in het vrouwenvoetbal in de provincie Namen. Met deze samenwerking willen we onze ernst tonen en net zo effectief worden bij meisjes als bij jongens. We hebben al enige kennis op dit gebied, met al enkele jaren zichtbare resultaten. Dit samenwerkingsverband lag dan ook voor de hand.”

Sporting de Charleroi bedankte in een persmededling Giovane Dolore voor zijn werk binnen de huidige structuure evenals alle mensen die hebben meegewerkt aan de geboorte van het trainingscentrum voor vrouwen bij Sporting de Charleroi!

Lees nog meer hierover via:

Website Sporting de Charleroi

Lees over de nieuwe coach:

Vrouwenteam.be

Herbekijk het allereerste oefenduel van Sporting de Charleroi op bezoek bij RUS Auvelais op donderdag juli 2020 via: 

Vrouwenteam.be

en via:

Vrouwenteam.be

en via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

 

Share