Share

Na een week met Braziliaanse temperaturen stond op vrijdagavond 26 augustus 2016 de eerste wedstrijd van het seizoen in de Super League vrouwenvoetbal op het programma in Genk tussen KRC Genk Ladies en RSC Anderlecht.

KRC Genk Ladies bij de aftrap van het seizoen 2016-17! Foto - Vrouwenteam.be/Paul Dijkmans

KRC Genk Ladies bij de aftrap van het seizoen 2016-17! Foto – Vrouwenteam.be/Paul Dijkmans

Er waren een goeie 400 toeschouwers komen opdagen voor het duel dat het voorbije seizoen zowel in de competitie (0-1) als in de halve finale van de Beker van België (2-3) op een nipte overwinning voor de bezoekers eindigde. Maar nu begonnen beide teams wel met een nieuwe coach aan de wedstrijd (Luk Verstraeten bij de thuisploeg, Patrick Wachel bij RSC Anderlecht) en met op het veld ook enkele nieuwe gezichten. Riete Loos trapte de wedstrijd op gang en het bleef van het begin tot het einde vooral spannend maar gescoord werd er niet.

Een goed gevulde tribune in Genk voor het eerste duel in de Super League 2016-17! Foto - (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Een goed gevulde tribune in Genk voor het eerste duel in de Super League 2016-17! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

De beste kansen waren in de tweede helft voor Gwen Duijsters die op aangeven van Lien Mermans nog voor een voorzet koos waar ze zelf had kunnen schieten (74ste minuut) en voor Ella Van Kerkhoven die in het slot bijna van een foutje in de Genkse verdediging kon profiteren maar uiteindelijk nog Sofie Van Houtven op haar weg vond (88ste minuut)! Onder de nieuwe benaming KRC Genk Ladies begint de club dus meteen met een primeur want het snoepte met het logische gelijkspel voor het eerst punten af van RSC Anderlecht!

Luister naar een reactie van Ella Van Kerkhoven:

Luister naar een reactie van Sofie Van Houtven:

PS: Nog melden dat het naar vrijdag vooruitgeschoven duel op de 5de speeldag in de Jupiler Pro League tussen SC Charleroi en AS Eupen op 3-2 eindigde terwijl Bayern München bij de start in de Bundesliga bij de mannen met 6-0 won tegen Werder Bremen!

Bekijk de fotoreportage rond KRC Genk Ladies-RSC Anderlecht via:

Fotopagina Paul Dijkmans

Luister naar interviews uit de voorbereiding via:
Vrouwenteam TV

Bekijk de duels van zaterdag in de 2de ronde van de Beker van België:

Vrouwenteam.be

Share