Share

Bondscoach Ives Serneels heeft op maandag 16 mei 2022 al een voorsmaakje gegeven van zijn selectie voor het EK Vrouwenvoetbal in Engeland. Hij nam in zijn voorselectie 33 namen op met daarbij toch wel enkele verrassingen. 

Kassie Missipo, die het voorbije seizoen geen club had en geen wedstrijdminuut speelde zit in die voorlopige selectie, daarnaast ook Elena Dhont die ook na het breken van haar knieschijf ook nog maar recent terugkeerde op het voetbalveld. Daarnaast enkele voetbalsters die voorlopig geblesseerd zijn of proberen terug te keren uit blessure zoals Ella Van Kerkhoven, Isabelle Iliano, Amber Tysiak (die op het einde van de Women’s Scooore Super League er niet meer bij was) en Julie Biesmans (die zaterdagnamiddag geblesseerd geraakte in FC Twente – PSV). Daarnaast ook nog Lenie Onzia die recent met OHL Women haar laatste competitiewedstrijd speelde in het Belgische vrouwenvoetbal maar dat was bijvoorbeeld ook het geval in 2017 voor Imke Courtois die net haar afscheidsduel had gespeeld met Standard! Davinia Vanmechelen, die recent aan de kant werd gezet omdat ze de fysieke parameters niet wist te halen, krijgt nu plots wel weer de kans om het EK 2022 in Engeland eventueel te halen. Daarnaast ook een aantal jongeren opvallend vooral van OH Leuven.

Sommige keuzes zullen wenkbrauwen doen fronsen, andere keuzes dan weer niet. Hoe dan ook het is nog niet de definitieve selectie want die wordt pas op maandag 20 juni 2020 bekendgemaakt.

U kan hieronder selectie van 33 namen bekijken telkens in alfabetische volgorde:

Doelvrouwen (4): Femke Bastiaen (PSV Eindhoven, Nederland), Nicky Evrard (KAA Gent Ladies), Diede Lemey (Sassuolo, Italië), Lisa Lichtfus (Dijon, Frankrijk);

Verdedigers (9): Laura Deloose (RSC Anderlecht), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Isabelle Iliano (Club Brugge), Sari Kees (OH Leuven), Davinia Philtjens (Sassuolo, Italië), Charlotte Tison (RSC Anderlecht), Amber Tysiak (OH Leuven), Jody Vangheluwe (Club Brugge), Shari Van Belle (KAA Gent Ladies);

Middenvelders (8): Julie Biesmans (PSV Eindhoven, Nederland), Féli Delacauw (KAA Gent Ladies), Marie Detruyer (OH Leuven), Zenia Mertens (OH Leuven), Marie Minnaert (Club Brugge), Kassandra Missipo (zonder club), Lenie Onzia (OH Leuven), Justine Vanhaevermaet (Reading, Engeland);

Aanvallers (12): Jassina Blom (Tenerife, Spanje), Janice Cayman (Olympique Lyonnais, Frankrijk), Tine De Caigny (TSG 1899 Hoffenheim, Duitsland), Elena Dhont (FC Twente, Nederland), Hannah Eurlings (OH Leuven), Jill Janssens (OH Leuven), Jarne Teulings (RSC Anderlecht), Chloé Van De Velde (KAA Gent Ladies), Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht), Davinia Vanmechelen (Standard), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Tessa Wullaert (RSC Anderlecht).

Het is van de Women’s BeNeLeague geleden dat er vrouwenvoetbal werd gespeeld op het Lisp zoals hier tijdens Lierse SK – ADO Den Haag met ex-Belgian Red Flame Lien Mermans en Lineth Beerensteyn (inmiddels bij Bayern München). Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Nog meegeven dat de Belgian Red Flames vier oefenduels spelen in aanloop naar het EK 2022 en dat op donderdag 16 juni in Wolverhampton tegen Engeland en vervolgens telkens thuis in Lier tegen Noord-Ierland (donderdag 23 juni 2022), Oostenrijk (zondag 26 juni 2022) en Luxemburg (dinsdag 28 juni 2022).

Daarna spelen de Belgian Red Flames op het EK 2022 in groep D met achtereenvolgens op zondag 10 juli 2022 hun eerste groepsduel in Manchester tegen Ijsland, op donderdag 14 juli 2022 hun tweede groepsduel in Rotherham tegen Frankrijk en op maandag 18 juli 2022 hun derde groepsduel opnieuw in Manchester tegen Italië.

Alle wedstrijden van het EK Vrouwenvoetbal zullen al zeker te volgen zijn op BBC, de wedstrijden van de Belgian Red Flames op Sporza en Tipik.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

Share