Share

Op zondag 28 augustus 2016 ging in Duitsland de competitie van start in de 2de Bundesliga en er viel meteen een Belgisch doelpunt te noteren. Ex-international Jessy Atila, die vorig seizoen al 6 keer scoorde in deze reeks, lukte met een afstandschot haar eerste doelpunt van het seizoen voor Herforder SV op bezoek bij het beloftenteam van Turbine Potsdam!

Jessy Atila, centraal op de tweede rij, met haar club Herforder SV! Foto - (c) Herforder SV

Jessy Atila, centraal op de tweede rij, met haar club Herforder SV! Foto – (c) Herforder SV

Herforder SV nam bij een temperatuur van 37 graden een sterke start in het Sportforum Waldstadt van Potsdam en kort voor de rust kwam het op voorsprong dnakzij een schot van de Belgische Jessy Atila vanop ruim dertig meter met links over Marie Heinze, de doelvrouw van de thuisploeg (0-1, 40ste minuut). Maar na de pauze sloeg Turbine Potsdam II terug en het draaide de situatie met goals van Tabea Schütt (1-1, 60ste minuut) en aanvoerster Liesa Seifert (2-1 op strafschop, 82ste minuut) om. Giustina Ronzetti kon drie minuten voor tijd met een kopbal na vrije trap van Leonie Heitlindemann nog een gelijkspel uit de brand slepen voor Herforder SV (2-2, 87ste minuut), overigens de enige puntendeling op de openingsdag in de 2de Bundesliga Noord.

In de andere wedstrijden won het uit de Bundesliga gedegradeerde SV Werder Bremen met 4-1 tegen Arminia Bielefeld, titelkandidaat BV Cloppenburg waar met Nienke Olthof (ex-Heerenveen) een Nederlandse in het doel staat won de derby op bezoek bij SV Meppen 0-1, SV Henstedt-Ulzburg won met 1-5 bij BW Hohen Neuendorf, 1.FC Union Berlin won met 0-3 uit bij Bramfelder SV en het beloftenteam van VfL Wolfsburg haalde het thuis met 5-0 FSV Gütersloh!

Bekijk een video rond de derby SV Meppen – BV Cloppenburg via Vrouwenteam TV:

In de 2de Bundesliga Zuid noteerden we overwinningen voor het gedegradeerde 1.FC Köln op bezoek bij de beloften van SC Sand 0-5, voor de beloften van Bayern München op bezoek bij 1.FC Saarbrücken 0-1, voor TSV Crailsheim op bezoek bij VfL Sindelfingen 0-1, voor het beloftenteam van Hoffenheim tegen dat van 1.FFC Frankfurt 4-0 en voor FSV Hessen Wetzlar thuis tegen SV 67 Weinberg 1-0. Ook hier slechts 1 gelijkspel namelijk tussen 1.FFC Niederkirchen tegen TSV Schott Mainz 2-2.

Share