Share

Op maandag 30 mei 2022 is ook de voorbereiding van het Italiaanse nationale vrouwenvoetbalteam, de Squadra Azzurre, begonnen op weg naar het EK dat van woensdag 6 tot en met zondag 31 juli 2022 in Engeland zal plaatsvinden.

Milena Bertolini begint niet met haar sterkste groep aan de voorbereiding op het EK 2022! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Bondscoach Milena Bertolini maakte op vrijdag 13 mei 2022 al de lijst bekend van de 29 Italiaanse speelsters die zullen deelnemen aan de eerste fase van de voorbereiding. Die gaat door in het Suning sportcentrum, dat eigendom is van Inter Milaan, in Appiano Gentile van maandag 30 mei 2022 tot en met vrijdag 3 juni 2022.

In de eerste week van voorbereiding op de EK-eindronde, waarin Italië op zondag 10 juli 2022 debuteert in het New York Stadium in Rotherham tegen Frankrijk, zijn er geen speelsters bij die de finale van de Coppa Italia hebben gespeeld. De speelsters van de landskampioen en bekerwinnaar Juventus en van verliezend bekerfinalist AS Roma kregen immers nog een paar dagen extra rust om te herstellen van de inspanningen in Ferrara!

Bondscoach Milena Bertolini besliste om in die eerste week van die voorbereiding een aantal jongeren die recent opvielen in de competitie, de kans te geven. Voor acht onder hen is het de eerste oproep bij het A-elftal van de Italiaanse vrouwen. Die acht zijn de verdedigers Emma Severini en Chiara Robustellini, de middenvelder Anastasia Ferrara en de aanvallers Nicole Arcangeli en Chiara Beccari, zij maakten deel uit van de Italiaanse U19 die onder leiding staat van Enrico Sbardella terwijl Federica Cafferata, Michela Catena en Margherita Monnecchi deel uitmaken van de Italiaanse U23 die onder leiding staat van Selena Mazzantini.

Onder de opgeroepenen bevinden zich ook Alia Guagni en Valentina Giacinti, die ondertussen al een tijdje hersteld zijn van hun respectievelijke blessures waardoor ze de laatste twee kwalificatiewedstrijden voor het WK 2023 moesten missen. Na een periode van afwezigheid behoren ook Alice Tortelli, Marta Mascarello, Melissa Bellucci, Marta Pandini  Gloria Marinelli en Elisa Polli tot de 29 die aan de voorbereiding op het EK 2022 in Engeland begonnen zijn.

De oproepen voor de tweede week van de bijeenkomst, die ook in Appiano Gentile zal plaatsvinden, worden op vrijdag 3 juni 2022 bekend gemaakt. De definitieve lijst van 23 moet ten laatste op maandag 26 juni 2022 aan de UEFA gemeld worden.

Dit zijn de 29 die opgeroepen werden voor het eerste deel van de stage richting het EK 2022 in Engeland:

Doelvrouwen: Rachele Baldi (Napoli Femminile), Francesca Durante (Inter), Laura Giuliani (Milan), Katja Schroffenegger (Fiorentina);

Verdedigers: Valentina Bergamaschi (Milan), Federica Cafferata (Fiorentina), Maria Luisa Filangeri (Sassuolo), Alia Guagni (Milan), Beatrice Merlo (Inter), Chiara Robustellini (Inter), Emma Severini (Napoli Femminile), Alice Tortelli (Fiorentina);

Middenvelders: Melissa Bellucci (Empoli), Michela Catena (Fiorentina), Anastasia Ferrara (AS Roma), Aurora Galli (Everton), Benedetta Glionna (AS Roma), Marta Mascarello (Fiorentina), Marta Pandini (Inter), Flaminia Simonetti (Inter);

Aanvallers: Nicole Arcangeli (Juventus), Chiara Beccari (Juventus), Tatiana Bonetti (Inter), Valentina Giacinti (Fiorentina), Gloria Marinelli (Inter), Margherita Monnecchi (Fiorentina), Martina Piemonte (Milan), Elisa Polli (Inter), Daniela Sabatino (Fiorentina).

Lees nog meer hierover via:

Website Italiaanse Voetbalbond FIGC

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

PS: Italië speelt in de voorbereiding op het EK 2022 in Engeland slechts één oefenduel en dat op vrijdag 1 juli 2022 om 17 uur in Castel di Sangro tegen Spanje. Op maandag 4 juli 2022 vertrekt Italië richting het EK 2022 in Engeland!

Share