Share

Op maandag 30 mei 2022 heeft Corinne Diacre, de bondscoach van het Franse nationale vrouwenvoetbalteam, tijdens het middagjournaal van de Franse commerciële televisiezender TF1 de namen bekendgemaakt van de speelsters die aan het UEFA Women’s Euro 2022 in Engeland zullen deelnemen. Amandine Henry, die tijdens de finale van de UEFA Women’s Champions League het doelpunt van het jaar lukte voor Olympique Lyonnais tegen FC Barcelona, is daar niet bij!

Het was eigenlijk al een tijdje bekend dat de middenvelder van de kersverse landskampioen en van de recordhouder van het aantal overwinningen in de UEFA Women’s Champions League er wellicht niet zou bijlopen op het komende EK. Het boterde immers al sinds het WK 2019 in Frankrijk niet meer tussen beide vrouwen. Verder opvallende afwezigen zijn Eugénie Le Sommer (eveneens Olympique Lyonnais), Kheira Hamraoui (Paris SG) en Viviane Asseyi (Bayern München). Amel Majri ontbreekt dan weer aangezien ze zwanger is. Er zijn ook 10 speelsters die voorlopig stand-by zijn maar waarvan de namen nog niet bekendgemaakt werden.

Dit is de volledige lijst van ‘les Bleues’ voor het EK 2022 in Engeland:

Doelvrouwen (3): Pauline Peyraud-Magnin (Juventus), Mylène Chavas (Bordeaux), Justine Lerond (Metz);

Verdedigers (8): Eve Périsset (Bordeaux), Marion Torrent (Montpellier), Griedge Mbock (Olympique Lyonnais), Wendie Renard (Olympique Lyonnais), Aïssatou Tounkara (Atlético de Madrid), Sakina Karchaoui (Paris SG), Selma Bacha (Olympique Lyonnais), Hawa Cissoko (West Ham);

Middenvelders (5) : Charlotte Bilbault (Bordeaux), Kenza Dali (Everton), Sandie Toletti (Levante), Grace Geyoro (Paris SG), Ella Palis (Bordeaux);

Aanvallers (7) : Sandy Baltimore (Paris SG), Delphine Cascarino (Olympique Lyonnais), Kadidiatou Diani (Paris SG), Marie-Antoinette Katoto (Paris SG), Melvine Malard (Olympique Lyonnais), Clara Matéo (Paris FC), Ouleymata Sarr (Paris FC);

Frankrijk zit op het komende EK 2022 in Engeland in dezelfde groep als de Belgian Red Flames. Het speelt alle wedstrijden in groep D in het New York Stadium van Rotherham en begint op zondag 10 juli 2022 met de topaffiche tegen Italië. Op donderdag 14 juli 2022, de dag van Franse nationale feestdag spelen ‘les Bleues’ tegen de Belgian Red Flames. De laatste wedstrijd voor Frankrijk is op maandag 18 juli 2022 tegen Ijsland.

Vooraf speelt Frankrijk wel nog 2 oefenduels op zaterdag 25 juni 2022 in Beauvais tegen Kameroen met aftrap om 21u10 en op vrijdag 1 juli 2022 in Orléans tegen Vietnam eveneens met aftrap om 21u10. 

Bekijk ook nog de persconferentie van Corinne Diacre via FFF TV:

Lees nog meer over de selectie van Frankrijk via:

Website Franse Voetbalbond FFF

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share