Share

De voorbije dagen stond de transfermolen niet stil in het Belgische vrouwenvoetbal. Bij elke club, en bij de ene al iets meer dan bij de andere, zijn er al nieuwe gezichten te vinden. Ook Davinia Vanmechelen, de captain en draaischijf van bekerfinalist Standard, verhuist van team en trekt dit keer richting West-Vlaanderen.

Davinia Vanmechelen, hier nog aan de bal voor Standard in een wedstrijd tegen Club YLA, de ploeg waar ze volgend seizoen zal voor uitkomen! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Davinia Vanmechelen, 44 caps en 7 doelpunten voor de Belgian Red Flames, speelt met ingang van het seizoen 2022/23 voor Club YLA, dat voorlopig met Marie Minnaert (RSC Anderlecht) en Isabelle Iliano (Fortuna Sittard) al twee internationals zag vertrekken. Voor Davinia Vanmechelen wordt het de zesde club met een grote naam waarbij ze terechtkomt na Standard, KRC Genk Ladies, Paris Saint-Germain, PSV Eindhoven en FC Twente.

Eerder op de dag liet ze al op haar Instagramaccount weten dat ze Standard verlaat:

“Met veel respect naar Standard Fémina toe heb ik besloten om een nieuw avontuur aan te gaan. Ik zou graag langs deze weg iedereen willen bedanken van staff, speelsters tot supporters voor de mooie 2 seizoenen die ik gehad heb in deze club”, 

Davinia Vanmechelen als jonge fan van Club Brugge! Foto – (c) DVM

Op de website van haar managementsbureau Flowsports laat ze weten:

“Als kind was ik al fan van Club Brugge dus het is echt een droom om voor deze club te spelen. De club gaat heel professioneel te werk en ik ben ervan overtuigd dat ik mij hier verder kan ontwikkelen. Ik heb er heel veel zin in.”

Davinia Vanmechelen is straks wellicht ook te zien op UEFA Women’s Euro 2022 in Engeland want ze zit in de voorselectie van 33 speelsters ondanks het feit dat ze recent nog door bondscoach Ives Serneels gepasseerd werd voor de WK-kwalificatieduels uit bij Albanië en Kosovo! Maar haar fysieke parameters waarover toen nog gestruikeld werd zijn opnieuw helemaal in orde!

Lees nog meer over deze transfer via:

Flowsports

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

Share