Share

Op de 14de speeldag sneuvelden de laatste records van ongeslagenheid in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal. DV Famkes Merkem haalde FWS Woluwe onderuit en Kontich ging winnen op bezoek bij het beloftenteam van KAA Gent Ladies!

Fémina White Star Woluwe hield als leider een tijdje stand op bezoek bij DV Famkes Merkem maar iets over halfweg de eerste helft profiteerde Cleo Mus van een misverstand in de verdediging van de gesternden (1-0, 25ste minuut). In de tweede helft gooide Woluwe het met een aangepaste taktiek (met 3 in de verdediging) over een andere boeg maar dat resulteerde niet in een terugkeer. DV Famkes Merkem liep verder uit met twee doelpunten van Laura Delheye, eerst op assist van Sofie Huyghebaert (2-0) en vervolgens op aangeven van Debbie Decoene (3-0).

Ook het nog ongeslagen beloftenteam van KAA Gent Ladies ging op deze 14de speeldag onderuit. Nadat zowel Lucinda Michez voor de bezoekers als Lien Wyndaele met een kopbal al heel vroeg in de wedstrijd het doelkader hadden getroffen bleef de eerste helft zonder doelpunten (0-0). Kort na de rust viel de openingsgoal voor de bezoekers toen Chiara Wielockx een afgeweerd schot van Lucinda Michez met succes hernam en in doel besloot (0-1). In een tweede helft die aan een hoger tempo werd gespeeld verdubbelde Kontich zelfs de voorsprong opnieuw na een actie van Lucinda Michez. Haar krachtig schot kwam via de onderkant van de lat terug het veld in en de 15-jarige Deborah Zinga was goed gevolgd om binnen te duwen (0-2). Na een hoekschop van Lucinda Michez werd het zelfs 0-3 toen de Gentse verdediging geen oog had voor Chiara Wielockx die volledig vrijstaand kon binnen koppen! In de slotfase kon het beloftenteam van KAA Gent Ladies dan toch nog de eer redden toen Jolien Bartels op aangeven van Chiara Steyvers met een afgeweken schot de eer kon redden (1-3). Ook nog melden dat in een nerveus wedstrijdeinde Engelbertina Beauprez an KAA Gent Ladies B nog uit het veld gestuurd werd!

Kontich is blij na de stuntoverwinning op bezoek bij KAA Gent Ladies B! Foto - (c) LSK

Kontich is blij na de stuntoverwinning op bezoek bij KAA Gent Ladies B! Foto – (c) LSK

Union Saint-Ghislain, de club die afgelopen maandag 19 december 2016 te gast was bij de RTBf in het voetbalprogramma La Tribune, keek twee dagen eerder op bezoek bij het beloftenteam van Standard tegen een zware nederlaag aan. Na een vroege owngoal van Jeanna Pigeon liep de thuisploeg verder uit via Caroliena Wolters (2-0), Karlijn Knapen op strafschop (3-0), Marie Bougard (4-0) en Maurane Marinucci (5-0). In de stand blijft USGTH hangen op de 5de plaats, Standard B is inmiddels opgeklommen naar plaats 7!

Tussen deze twee teams in staat VC Dames Eendracht Aalst dat met 1-2 won op bezoek bij SV Zulte Waregem en dat ondanks een vroege achterstand na een doelpunt van Anke De Vos (1-0). Via Laurence Marchal (1-1) en Francesca Vanoudheusden (1-2) hadden de bezoekers bij de rust al de eindstand op het bord gezet!

Tongeren en Dames VK Egem hielden het in Limburg op een gelijkspel. Op aangeven van Camille Godderis zette Ellen Stichelbaut de bezoekers kort voor de rust op voorsprong (0-1) en nadat Sofie Vanhooren in het begin van de tweede helft nog een bal op de deklat trapt kon Tongeren helemaal in het slot terugslaan toen een verre trap tegen de onderkant van de lat belandde en Jennifer Waeckens er het snelst bij was om de gelijkmaker binnen te tikken (1-1).

Het beloftenteam van RSC Anderlecht tenslotte nam revanche voor het verlies in de heenwedstrijd op VC Moldavo. Henriette Awete scoorde vijf minuten voor de rust het openingsdoelpunt (1-0) maar even over het uur konden de bezoekers via Jacqueline Van Velthoven en vanop de strafschopstip de gelijkmaker scoren (1-1). Noémie Gelders lukte korte tijd later het winnende doelpunt voor de thuisploeg die zo omhoog klimt in het klassement!

In de eerste klasse is het nu winterstop tot zaterdag 14 januari 2017 en dan staat er met VC Moldavo – Tongeren DV een avondwedstrijd op het programma!

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 14de speeldag in eerste klasse:

SV Zulte Waregem – VC Dames E. Aalst 1-2 (rust: 1-2);
Doelpunten: Anke De Vos 1-0, Laurence Marchal 1-1, Francesca Vanoudheusden 1-2.

KAA Gent Ladies B – Kontich 1-3 (rust: 0-0);
Doelpunten: Chiara Wielockx 0-1, Deborah Zinga 0-2, Chiara Wielockx 0-3, Jolien Bartels 1-3.
Rode kaart: Engelbertina Beauprez (KAA Gent Ladies B).

DV Famkes Merkem – FWS Woluwe 3-0 (rust: 1-0);
Doelpunten: Cleo Mus 1-0, Laura Delheye 2-0, Laura Delheye 3-0.

RSC Anderlecht B – VC Moldavo 2-1 (rust: 1-0);
Doelpunten: 40′ Henriette Awete 1-0, 62′ Jacqueline Van Velthoven 1-1 op strafschop, 71′ Noémie Gelders 2-1.

Tongeren DV – Dames VK Egem 1-1 (rust: 0-1);
Doelpunten: Ellen Stichelbaut 0-1, Jennifer Waeckens 1-1.

Standard B – USGTH 5-0 (rust: 2-0);
Doelpunten: 4′ Jeanne Pigeon 1-0 owngoal, 25′ Caroliena Wolters 2-0, 45′ Karlijn Knapen 3-0 op strafschop, 60′ Marie Bougard 4-0, 75′ Maurane Marinucci 5-0.

Massenhoven bye.

De stand na 14 speeldagen in eerste klasse is:
1. FWS Woluwe 13-30 (26-16);
2. KAA Gent Ladies B 12-29 (31-11);
3. Kontich 13-23 (36-30);
4. DV Famkes Merkem 13-20 (22-21) (6+);
5. USGTH 13-20 (15-16) (5+);
6. VC Dames E. Aalst 12-19 (21-15);
7. Standard B 11-18 (34-17);
8. Tongeren 13-15 (14-20);
9. SV Zulte Waregem 12-14 (14-17);
10.RSC Anderlecht B 13-13 (21-33);
11.VC Moldavo 13-10 (19-28);
12.Dames VK Egem 13-9 (16-35);
13.Massenhoven 11-8 (17-27);

Het programma voor de 15de speeldag op zaterdag 14 januari 2017 om 14u30:
USGTH – RSC Anderlecht B;
Massenhoven – KAA Gent Ladies B;
Kontich – Standard B;
FWS Woluwe – VC Dames E. Aalst;
Dames VK Egem – DV Famkes Merkem;
VC Moldavo – Tongeren (19u);
SV Zulte Waregem bye

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share