Share

We blikken nog even terug op de zesde speeldag van de Super League die gespreid werd over vier dagen van donderdag 15 oktober 2015 tot en met zondag 18 oktober 2015. Het werd een speeldag met diverse opvallende feiten. Ten eerste werd er geen enkele thuisoverwinning genoteerd en dat is voor het eerst dit seizoen zo. Ten tweede was het de speeldag met het minste doelpunten tot op heden want er vielen slechts 7 goals in 4 duels. Bij het duel tussen leider RSC Anderlecht en KSK Heist werd er helemaal niet gescoord en ook dat is een primeur voor de nieuwe Super League. Verder noteerden we net als op de vorige speeldag 3 uitoverwinningen en het was voor het eerst dit seizoen dat er geen enkele speelster van de acht ploegen meer dan één doelpunt maakte. Er vielen zeven doelpunten en die werden door zeven verschillende speelsters gescoord.

Sanne Schoenmakers zette Standard met haar vierde doelpunt van het seizoen op weg naar de overwinning tegen KAA Gent Ladies. Foto - Dirk Vuylsteke

Sanne Schoenmakers zette Standard met haar vierde doelpunt van het seizoen op weg naar de overwinning tegen KAA Gent Ladies. Foto – Dirk Vuylsteke

Leider RSC Anderlecht kon dus maar één speeldag genieten van de leidersplaats want het kwam thuis niet verder dan 0-0 tegen een fel van zich afbijtend KSK Heist waarbij de speelsters de richtlijnen van trainer Vic Crabbé goed opvolgden. Het moest dus Lierse, dat voor het eerst uit won dit seizoen met 1-2 op Ladies Genk, voorbij laten gaan. Standard won dan weer het duel van de achtervolgers op bezoek bij KAA Gent Ladies met 0-2 waarmee een einde kwam aan drie opeenvolgende nederlagen in officiële duels (thuis en uit in de UWCL tegen titelhouder 1.FFC Frankfurt en tussenin thuis ook tegen rivaal RSC Anderlecht). OH Leuven kreeg in de derby thuis tegen DVC Eva’s Tienen veel toeschouwers over de vloer maar ook nu konden ze ondanks enorm veel wilskracht nog altijd niet hun eerste doelpunt van het seizoen aantekenen. De bezoekers DVC Eva’s Tienen boekten wel hun eerste driepunter in deze nieuwe competitie.

Vic Crabbé, de trainer van KSK Heist, zorgde voor de juiste taktiek tegen leider RSC Anderlecht! Foto - David Catry

Vic Crabbé, de trainer van KSK Heist, zorgde voor de juiste taktiek tegen leider RSC Anderlecht! Foto – David Catry

Door de EK-kwalificatieinterland van de Belgian Red Flames op dinsdag 27 oktober 2015 in Zenica tegen Bosnië-Herzegovina ligt de Super League nu weer eventjes stil. Het volgende duel is de inhaalwedstrijd van de vierde speeldag tussen OH Leuven en Ladies Genk op vrijdag 30 oktober 2015. Pas op vrijdag 6 en zaterdag 7 november 2015 staat er weer een volledige speeldag (de 7de en de laatste van de heenronde) op het programma.

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 6de speeldag:

OH Leuven – DVC Eva’s Tienen 0-2 (rust: 0-2);
Doelpunten: 13′ Charlotte Cranshoff 0-1, 15′ Ellen Charlier 0-2.

RSC Anderlecht – KSK Heist 0-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: geen!

Ladies Genk – Lierse 1-2 (rust: 1-2);
Doelpunten: 8′ Silke Demeyere 0-1, 12′ Silke Leynen 0-2, 17′ Stevie Malagrida 1-2.

KAA Gent Ladies – Standard 0-2 (rust: 0-1);
Doelpunten: 23′ Sanne Schoenmakers 0-1, 54′ Sara Yüceil 0-2.

De stand na 6 speeldagen:
1. Lierse 6-14 (11-3);
2. Standard 6-13 (18-5);
3. RSC Anderlecht 6-13 (15-2);
4. KAA Gent Ladies 6-10 (12-9);
5. Ladies Genk 5-6 (8-10);
6. KSK Heist 6-5 (4-13);
7. DVC Eva’s Tienen 6-4 (7-18);
8. OH Leuven 5-0 (0-15).

Topscorers:
7 goals:
Amber Maximus (KAA Gent Ladies), Jana Coryn (Lierse);
5 goals:
Solange Carvalhas (RSC Anderlecht);
4 goals:
Pauline Crammer (RSC Anderlecht), Sanne Schoenmakers (Standard);
3 goals:
Noémie Gelders (RSC Anderlecht), Julie Biesmans (Standard), Jassina Blom (DVC Eva’s Tienen), Cécile De Gernier (Standard);
2 goals:
Maelis Henneuse (KAA Gent Ladies), Karen Meeus (KSK Heist), Davinia Vanmechelen (Standard), Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Lola Wajnblum (RSC Anderlecht), Aline Zeler (Standard), Selina Gijsbrechts (Ladies Genk), Kelly Paulus (Ladies Genk), Silke Demeyere (Lierse), Stevie Malagrida (Ladies Genk).
1 goal:
Tine De Caigny (Lierse), Riete Loos (Ladies Genk), Elke Meers (Ladies Genk), Bénédicte Rifflart (KSK Heist), Audrey Demoustier (Standard), Davina Philtjens (Standard), Maud Coutereels (Standard), Hanne Van De Goor (KSK Heist), Isabelle Iliano (KAA Gent Ladies), Anke Boogaerts (DVC Eva’s Tienen), Eleen Kimps (DVC Eva’s Tienen), Charlotte Cranshoff (DVC Eva’s Tienen), Ellen Charlier (DVC Eva’s Tienen), Silke Leynen (Lierse), Sara Yüceil (Standard).
Owngoals:
Maren Sempels (DVC Eva’s Tienen voor RSC Anderlecht).

Het programma voor eind oktober en november 2015:

Inhaalwedstrijd 3de speeldag op vrijdag 30 oktober 2015:
OH Leuven – Ladies Genk (19u30).

7de speeldag op vrijdag 6 november 2015 om 19u30:
Standard – OH Leuven;
RSC Anderlecht – KAA Gent Ladies;
Lierse – KSK Heist (20u30)
Op zaterdag 7 november 2015 om 15u:
DVC Eva’s Tienen – Ladies Genk.

8ste speeldag op vrijdag 13 november 2015 om 19u30:
RSC Anderlecht – OH Leuven;
Standard – Ladies Genk;
KAA Gent Ladies – KSK Heist (20u30);
Op zaterdag 14 november 2015 om 15 uur:
DVC Eva’s Tienen – Lierse;

9de speeldag op vrijdag 20 november 2015 om 19u30:
OH Leuven – KAA Gent Ladies;
Lierse – Standard (20u30);
Op zaterdag 21 november 2015 om 14u30:
Ladies Genk – RSC Anderlecht;
KSK Heist – DVC Eva’s Tienen (15u)

Share