Op zondag 12 maart 2017 stonden de kwartfinales van de Franse beker op het programma. Er viel een stunt van formaat te noteren want FCF Hénin-Beaumont, dat tegenwoordig op het derde niveau in Frankrijk uitkomt, won thuis tegen Soyaux, een club uit de D1 Féminine! Voor Janice Cayman eindigde het bekeravontuur met Montpellier!

Met een doelpunt na 23 sekonden van Camille Lewandoski zorgde FCF Hénin-Beaumont voor die stunt want het hield na die vroege goal tot het einde stand. In de halve finale mag FCF Hénin-Beaumont nu UWCL-winnaar, titelverdediger en bekerhouder Olympique Lyonnais ontvangen. Lyon won thuis tegen Rodez ook uit de D1 Féminine met 6-0. De Amerikaanse Alex Morgan scoorde 3 keer voor Lyon (37ste, 63ste en 78ste minuut). Het zijn haar eerste doelpunten voor haar nieuwe club! De andere goals waren van Pauline Bremer (31ste minuut), Kheira Hamraoui (73ste minuut) en Kenza Dali (87ste minuut).

Bekijk de goals van Alex Morgan met dank aan OL TV:

Montpellier, bij de aftrap zonder Belgian Red Flame Janice Cayman, liet zich in de eerste helft op eigen veld verrassen door AS Saint-Etienne. Rose Lavaud mocht 4 minuten voor de rust op aangeven van Aude Moreau alleen op doelvrouw Solène Durand afgaan en ze werkte ook perfect af (0-1). De Belgian Red Flame mocht even voor het uur dan toch invallen voor Lindsey Thomas maar het lukte Montpellier niet meer om een gelijkspel en eventuele strafschoppen af te dwingen.

AS Saint-Etienne speelt in de tweede halve finale uit tegen PSG, de kwartfinalist in de UWCL, die het met strafschoppen haalde op bezoek bij FCF Juvisy. Frans international Marie-Laure Delie had PSG al na 8 minuten op voorsprong gebracht (0-1) maar 9 minuten voor tijd lukte Estelle Cascarino met een volley met links de gelijkmaker (1-1). In de eerste strafschoppenreeks noteerden we missers van Andonova (PSG) en van Declercq (Juvisy) zodat het 4-4 stond. Vervolgens lukten Bilbault (5-4) en Périsset (5-5) elk hun strafschop, Diani zag de 7de strafschop van Juvisy gestopt waarna Shirley Cruz de 5-6 binnentrapte!

De halve finales zijn dus in principe op zondag 16 april 2017:
FCF Hénin-Beaumont – Olympique Lyonnais;
PSG – AS Saint-Etienne;

De finale van de Franse beker bij de vrouwen is dit jaar op zaterdag 20 mei 2017 in Vannes.

Bekijk de wedstrijd Hénin-Beaumont – Soyaux:

Bekijk ook nog de goals van Hénin-Beaumont in de 1/16de finales thuis tegen Calais dankzij Vrouwenteam TV: