In de tweede klasse waren we afgelopen weekend aan de 21ste speeldag. Zowel in de A-reeks als in de B-reeks vielen er een pak doelpunten. Het beloftenteam van SV Zulte Waregem haalde dit keer het zwaarst uit.

Het beloftenteam van SV Zulte Waregem won in de A-reeks na de 1-3 op KSK Beveren thuis tegen USF. Montroeul-Dergneau met maar liefst 12-0. Een dozijn vol dus nadat het bij de rust al 6-0 stond. We noteerden doelpunten van maar liefst 8 verschillende speelsters bij de thuisclub: Axana Waelkens, Laure Van Der Sypt, Alissa Martens, Aline Wille, Amber Bert, Lea Vandevelde en dubbels van Annelies Vangheluwe en Nina Bossuyt naast ook nog twee owngoals van de bezoekers! SV Zulte Waregem B moest op woensdag 15 maart 2017 ook nog een inhaalwedstrijd spelen op bezoek bij HO Wolvertem Merchtem en ook dat duel werd gewonnen met het kleinste verschil: 0-1. Het enige doelpunt in dat duel kwam van Axana Waelkens die al vroeg in de wedstrijd slap verdedigen bij de thuisploeg afstrafte! SV Zulte Waregem B klimt zo na een 9 op 9 naar de vijfde plaats in het klassement.

Het beloftenteam van SV Zulte Waregem na de winst woensdagavond op HO Wolvertem Merchtem! Foto – (c) VC/SVZW

KSK Voorwaarts Zwevezele won ondertussen voorlopig de strijd voor de 3de plaats. Thuis tegen GFA Sinaai kwam het wel nog met 0-1 achter na een goal van Malin Wilmet (5de minuut) maar Tess Veegaete maakte nog voor de rust gelijk (1-1). In de tweede helft zorgden Céline Vandekerckhove (2-1) en Tess Veegaete (3-1) ervoor dat de 3 punten in Zwevezele bleven. GFA Sinaai eindigde het duel met 10 na een rode kaart voor Sofie Nicolay.

KSK Voorwaarts Zwevezele opnieuw derde na de thuiswinst tegen GFA Sinaai! Foto – (c) ASV/KSKVZ

Helemaal bovenaan blijft het spannend tussen Svelta Melsele (5-2-winst tegen KSK Beveren) en Club Brugge (0-4-winst op USGTH). Het doelsaldo is voorlopig nog altijd in het voordeel van Svelta Melsele.

Cerkelladies Brugge pakte 3 belangrijke punten want het won thuis met 3-0 tegen het derde vrouwenvoetbalteam van KAA Gent Ladies. De thuisdoelpunten waren van Shauni Thomas en Kimberly Ramandt voor de rust terwijl Jana Daneels in de tweede helft scoorde. Silke Ampe van Cerkelladies Brugge moest even voor het uur het veld verlaten na twee gele kaarten.

Cerkelladies Brugge juicht na de winst tegen KAA Gent Ladies C! Foto – LG/Cerkelladies

HO Wolvertem Merchtem won op bezoek bij Merelbeke waar het nochtans op het kwartier na een hoekschop van Jolien Hofman die rechtstreeks in doel ging op achterstand kwam (1-0). Maar nog voor de rust hadden Karolien Bien (1-1) en Tinneke Ceuppens (1-2) de situatie omgedraaid! Deze score veranderde in de tweede helft niet meer!

Olsa Brakel tenslotte haalde fors uit tegen ASE De Chastre. Na een 3-0-ruststand werd het uiteindelijk 5-0 met 3 goals van Yana Haesebroek en eentje van Youna Herregodts en eentje van Elodie Lefebvre.

KVK Svelta Melsele – KSK Beveren 5-2;
SV Zulte Waregem B – USF.Montroeul-Dergneau 12-0.

11.KFC Merelbeke 20-20 (32-49);
14.USF.Montroeul-Dergneau 21-1 (10-167).

Het programma voor zaterdag 18 maart 2017 om 15 uur:
KSK Beveren – KSK Voorwaarts Zwevezele (12u);
Club Brugge – Olsa Brakel (14u);
GFA Sinaai – USGTH B;
USF. Montroeul-Dergneau – KVK Svelta Melsele;
KFC Merelbeke – Cerkelladies Brugge;
ASE De Chastre – KAA Gent Ladies C (17u).

Voor meer over Svelta Melsele en Club Brugge:

In tweede klasse B werd het duel tussen leider Wuustwezel en het beloftenteam van Tongeren stopgezet na de rust. Het stond toen al 3-0 na goals van Lotte Kerkhove (31ste minuut), Tinne Van den Bergh (37ste minuut) en Marieke Peeters (45ste minuut). Tongeren was echter slechts met 11 speelsters naar Wuustwezel afgezakt. Het verloor al snel iemand met blessure en ook de doelvrouw An Wijnants verstapte zich (enkelblessure) waardoor ze eigenlijk niet meer verder kon. Ze speelde wel nog tot aan de rust maar daarna gooide Tongeren de handdoek zodat het uiteindelijk een 5-0-forfaitverlies werd.

KV Mechelen, de eerste achtervolger, won eveneens met 0-5 op bezoek bij Wolfsdonk Sport. Bij de rust stond het 0-2.

Bekijk een eerdere video van KV Mechelen thuis tegen RSC Anderlecht C met dank aan Philip Kennes:

Sterrebeek won ook met 5 doelpunten verschil op bezoek bij het derde team van RSC Anderlecht. Na de dubbels van Linde Janssens, Lies De Hing en Lynn Vercammen scoorde de thuisploeg het eerreddende doelpunt.

Sibret won op Rapide Wezemaal met 0-6. Bij de rust stond het al 0-4 na dubbels van Virginie Collard (0-1 en 0-3) en Pauline Mathieu (0-2 en 0-4). In de tweede helft dikten Romane Woltèche (0-5) en opnieuw Virginie Collard (0-6) aan tot het half dozijn! Sibret pakte zo een 18 op 18 vooraleer leider Wuustwezel op bezoek komt!

Wallonia Club Sibret in euforie na de winst op Rapide Wezemaal en voor de ontvangst van leider Wuustwezel! Foto – (c) EFS/WCS

In het duel tussen Maria-ter-Heide en het beloftenteam van KRC Genk Ladies vielen eveneens 6 doelpunten maar die werden netjes verdeeld. De 3-3 kwam pas in de toegevoegde tijd op het bord nadat Maria-ter-Heide een 1-3-achterstand ophaalde. Esther Oversteyns, die de bezoekers op voorsprong bracht lukte 2 goals (0-1, 14de minuut en 1-3, 65ste minuut) net als Cathy De Bel (1-1, 30ste minuut en 2-3, 81ste minuut)). De andere goals kwamen van Janne Geers (1-2, 41ste minuut) en de late gelijkmaker van Mariska Hufkens (3-3, 90ste + 3′ minuut).

Het beloftenteam van OH Leuven kwam dicht bij de dubbele cijfers op bezoek bij Halveweg Zonhoven. Na een 0-5-ruststand werd het uiteindelijk 0-9 met o.a. 4 doelpunten van Liesl Dupont!

Eendracht Louwel won met het kleinste verschil op bezoek bij Standard C!