Share

De 64 doelpunten op de 29ste speeldag in de Ligue 1 en de Ligue 2 van het Franse profvoetbal zorgden voor een bedrag van 32.000 euro dat integraal naar het Franse vrouwenvoetbal ging!

De Franse Profliga (LFP) en la Française des Jeux, het bedrijf dat alle Franse loterijen organiseert (FDJ) bundelden het voorbije weekend de krachten om het vrouwenvoetbal bij de clubs te promoten. Van 10 tot en met 13 maart 2017 werden zo alle doelpunten die gescoord werden onder de noemer ‘Buts pour Elles’ met een bedrag van 500 euro ten voordele van het Franse vrouwenvoetbal gehonoreerd! Het leverde een totaalbedrag op van 32.000 euro die zal bijdragen aan de financiering van acties ten voordele van het Franse vrouwenvoetbal!

Bekijk enkele van die doelpunten op de 29ste speeldag in Frankrijk (met dank aan Ligue 1):

In België is het nog altijd wachten tot de Profliga (Pro League) ondanks vage beloften iets zal doen voor het Belgische vrouwenvoetbal! Misschien dat dit hen wel op een idee kan brengen?

Lees meer hierover via:
LFP.fr

Share