Share

Op vrijdag 17 maart 2017 stond er één wedstrijd in de Super League op het programma. Na de overwinning in het Eneco Stadion ging OH Leuven terug naar de Korbeekdamstraat in Oud-Heverlee waar het KSK Heist partij gaf.

Uitslag:

OH Leuven – KSK Heist 0-1 (rust: 0-0);
Doelpunt: 89′ Stephanie Suenens 0-1.

Bekijk de hoogtepunten van dit duel met dank aan Sportbeat:

Op zaterdag 18 maart 2017 kan U in Genk nog terecht voor het duel tussen KRC Genk Ladies en RSC Anderlecht. De aftrap is om 15 uur!

Nederland:

In de Nederlandse Eredivise Vrouwen stond de 19de speeldag op het programma. Er vielen veel doelpunten maar geen enkele kwam van een Belgian Red Flame. Vanity Lewerissa (ex-Standard) scoorde wel het openingsdoelpunt voor PSV op bezoek bij SC Heerenveen (0-1, 57ste minuut).

Dit waren alle uitslagen:
ADO Den Haag – Telstar 1-7;
Ajax (Davina Philtjens) – Achilles ’29 6-1;
FC Twente (Lenie Onzia) – PEC Zwolle 2-2;
SC Heerenveen (Jassina Blom) – PSV 1-2.

Met nog 2 speeldagen voor de boeg is inmiddels al bekend dat Ajax (51 punten), FC Twente (40 punten), ADO Den Haag (39 punten) en PSV (33 punten) verder spelen voor het kampioenschap na halvering van de punten terwijl Telstar (22 punten), SC Heerenveen (15 punten), Achilles ’29 (10 punten) en PEC Zwolle (6 punten) gaan spelen voor de vijfde plaats!

Lees nog meer over de Super League:
Vriouwenteam.be
en via:
Vrouwenteam.be

PS: Ook nog melden dat in de Versluys Arena van Oostende de eerste Palace Golden Ball is uitgereikt in het provinciale vrouwenvoetbal in West-Vlaanderen waar Frank Raes (Sporza) voor de presentatie zorgde. De winnaars werden Chelsey Vanhooren (Ruddervoorde) voor 1ste provinciale met 31 punten voor Julie Meseure (Ruddervoorde) 16 punten en Sara Vandewalle (Ladies Oudenburg) 11 punten. In 2de provinciale A ging de trofee naar Bianka Ternier (Zandvoorde) met 44 punten voor Sarah Metsu (Club Brugge) 26 punten en Manon Lamotte (Club Brugge) 18 punten. In 2de provinciale B was de winnares Kaja Juras (Harelbeke) met 25 punten voor Imke Maselis (Zonnebeke) 17 punten en Khaila Vieira (Harelbeke) 15 punten.

Voor alle winnaars van de eerste Palace Golden Ball kan U terecht op:

Knack.be

Share