In de tweede klasse stond op zaterdag 18 maart 2017 de 22ste speeldag op het programma zowel in de A-reeks als in de B-reeks. Opvallend was dat een Belgian Red Flame U17 op deze namiddag maar liefst 6 keer wist te scoren voor Svelta Melsele namelijk Esther Buabadi.

In de tweede klasse A kwam er eindelijk een beetje afscheiding tussen Svelta Melsele en Club Brugge. Svelta Melsele won met dubbele cijfers op bezoek bij rode lantaarn USF. Montroeul-Dergneau (0-15) met dus die 6 goals van Esther Buabadi terwijl vrouwelijk blauw-zwart totaal onverwacht in Aalter voor eigen publiek punten liet liggen tegen Olsa Brakel. Het werd daar 3-3 zodat Svelta Melsele met nog 4 wedstrijden te spelen nu een voorsprong van 2 punten heeft. KSKV Zwevezele verstevigde de derde plaats met een ruime 1-5-overwinning op bezoek bij KSK Beveren.

Onderaan waar naast Olsa Brakel bijna elk team punten haalde blijft het bijzonder spannend met 5 ploegen (USGTH B, ASE De Chastre, Olsa Brakel, HO Wolvertem Merchtem en KFC Merelbeke) die in strijd zijn voor 3 degradatieplaatsen.

Minder leuk nieuws kwam er vorig weekend uit West-Vlaanderen waar de 93-jarige Germain Costenoble, een van de pioniers van het Belgische vrouwenvoetbal en dus ook jarenlang voorzitter van Cerkelladies Brugge, overleed. Vrouwenteam.be wenst het bestuur en het team van Cerkelladies Brugge en de familie veel sterkte in deze moeilijke tijden!

13.KFC Merelbeke 21-21 (34-51) (5+);
14.USF.Montroeul-Dergneau 22-1 (10-182).

Dit is het programma voor de 23ste speeldag op zaterdag 25 maart 2017 om 15 uur:
Olsa Brakel – GFA Sinaai (14u);
Cerkelladies Brugge – ASE De Chastre (14u30);
KAA Gent Ladies C – Club Brugge;
USGTH B – KSK Beveren;
KSK Voorwaarts Zwevezele – USF.Montroeul-Dergneau;
Svelta Melsele – HO Wolvertem Merchtem (16u);
SV Zulte Waregem B – KFC Merelbeke (16u).

In de 2de klasse B speelde Wuustwezel op bezoek bij Wallonia Club Sibret gelijk. De lokale draaischijf Marie Meunier bracht de thuisploeg op het uur op voorsprong (1-0, 60ste minuut) maar via Tinne Van Den Bergh stonden de bordjes een kwartier voor tijd opnieuw gelijk (1-1, 75ste minuut). Eerste achtervolger KV Mechelen zag het thuisduel tegen het derde vrouwenteam van Standard stopgezet nadat het al 4-0 voor stond na doelpunten van Shauny Polfliet (1ste minuut), Lenny Oerlemans (3de minuut), opnieuw Shauny Polfliet (45ste minuut) en Elien De Wilde (70ste minuut) maar daarna zorgden de supporters van de bezoekers nog voor een onverwacht einde van de wedstrijd! Sterrebeek speelde gelijk in de derby op bezoek bij het beloftenteam van OH Leuven waar het via Linde Janssens op het uur op voorsprong kwam (0-1) maar na een voorzet van Lori Van De Cauter kon Noa Corbeels een puntje thuis houden voor OHL B. Maria-ter-Heide won met het kleinste verschil uit bij het beloftenteam van Tongeren dankzij een doelpunt van Ellen Van den Vonder in de toegevoegde tijd van de tweede helft (90ste + 2′ minuut). Opmerkelijk ook de overwinning van RSC Anderlecht C op bezoek bij Wolfsdonk Sport (1-2) ondanks een vroege achterstand waardoor het derde vrouwenvoetbalteam van paars-wit nog de degradatie kan ontlopen! Halveweg Zonhoven moest op bezoek bij het beloftenteam van KRC Genk Ladies inmiddels het 100ste doelpunt in deze competitie toestaan terwijl Rapide Wezemaal nipt verloor op Eendracht Louwel (1-0).

KRC Genk Ladies B – Halveweg Zonhoven 3-1;
Tongeren B – Maria-ter-Heide 0-1;
Sibret – Wuustwezel 1-1;
E. Louwel – Rapide Wezemaal 1-0;
Wolfsdonk Sport – RSC Anderlecht C 1-2;
OH Leuven B – Sterrebeek 1-1;
KV Mechelen – Standard C stopgezet bij 4-0 nadat Luikse fans scheidsrechter belaagden.