Terwijl de Belgian Red Flames in Eupen een oefenduel speelden tegen Spanje als voorbereiding op het EK 2017 in Nederland stonden er ook inhaalwedstrijden op het programma in de tweede klasse van het Belgische vrouwenvoetbal.

In de 2de klasse A ging KSK Voorwaarts Zwevezele winnen op bezoek bij het derde elftal van KAA Gent Ladies. Talitha De Groote bracht de thuisploeg op voorsprong (1-0) maar via Tess Veegaete stonden de bordjes bij de rust gelijk (1-1). In de tweede helft liepen de bezoekers uit via een strafschopdoelpunt van Céline Vandekerckhove (1-2) terwijl Tess Veegaete met haar 2de doelpunt van de namiddag voor de 1-3 zorgde. Joyce De Loose zorgde vervolgens voor de aansluitingstreffer voor de thuisploeg (2-3) die ook nog op zoek ging naar de gelijkmaker maar via Céline Vandekerckhove werd de eindstand uiteindelijk 2-4!

In het andere duel stond de strijd tegen de degradatie op het programma. ASE De Chastre pakte daarin 3 belangrijke punten thuis tegen KFC Merelbeke (3-1 nadat het bij de rust nog 1-1 stond) o.a. dankzij 2 doelpunten van clubtopscorer Stéphanie Jubary en springt zo voorlopig over Olsa Brakel naar de 10de plaats!

ASE De Chastre speelt ook op zaterdag 15 april 2017 een inhaalwedstrijd thuis tegen Cerkelladies Brugge!

13.KFC Merelbeke 24-21 (36-62) (5+);
14.USF.Montroeul-Dergneau 24-1 (12-199).

GFA Sinaai – Club Brugge.

In de 2de klasse B nam Sibret ruim afstand tegen het derde team van RSC Anderlecht. Sibret liep via Romane Woltèche (1-0 in de 1ste helft), goals van Marie Meunier (2-0 en 3-0 na de rust) en opnieuw een dubbel deze keer van Romane Woltèche (4-0 op strafschop en 5-0) eenvoudig uit vooraleer paars-wit de eer kon redden via Francesca Lueya (5-1). Via Virginie Collard werd het nog 6-1 waarna de bezoekers nog een keer wisten tegen te scoren via Stacy Vanderhelstraete (6-2).

Romane Woltèche lukte 3 doelpunten voor Sibret! Foto – (c) XCL

In het Limburgse onderonsje tussen Eendracht Louwel en het beloftenteam van KRC Genk Ladies werd het een gelijkspel: 1-1! Aster Janssens bracht de bezoekers op voorsprong (0-1) maar Martha Schreurs maakte gelijk (1-1).

Het beloftenteam van KRC Genk Ladies speelt op zaterdag 15 april 2017 opnieuw een inhaalduel en dat thuis tegen het derde team van Standard. Pas op de aftrap is al om 12u30!