Share

In het vernieuwde AFAS-stadion Achter de Kazerne van YR KV Mechelen zal de bekerfinale 2017 bij de vrouwen gespeeld worden. Dat maakte de KBVB net voor de halve finales van de Beker van België bekend.

Die finale zal gaan tussen de winnaars van de halve finales tussen eersteklasser SV Zulte Waregem en KAA Gent Ladies uit de Super League en tussen RSC Anderlecht en Standard CL die respectievelijk op vrijdagavond 14 april 2017 en zaterdagnamiddag 15 april 2017 zullen gespeeld worden.

Standard won de BeNe Supercup 2012 tegen ADO Den Haag! Straks ook de Beker van België? Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In dat stadion van KV Mechelen werd er eerder al vrouwenvoetbal gespeeld namelijk het duel voor de BeNe Supercup tussen Standard en ADO Den Haag op dinsdag 14 augustus 2012 dat toen samenviel met de kick-off van de Women’s BeNeLeague, de eerste grensoverschrijdende competitie met clubs uit Nederland en België. Vanity Lewerissa, inmiddels bij PSV, scoorde toen het enige doelpunt van de wedstrijd (52ste minuut). Standard kan als het wint op bezoek bij RSC Anderlecht op zaterdag 13 mei 2017 voor een tweede keer en nu in het vernieuwde ‘Achter de Kazerne’ een voetbalwedstrijd spelen!

Voor nog meer over die dinsdag 14 augustus 2012 kan U hieronder terecht:
Vrouwenteam.be

Voor nog meer over de halve finales van de Beker van België:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam.be

Bekijk ook nog de Aftermovie rond België – Schotland met dank aan de KBVB:

En lees over België – Schotland via:
Vrouwenteam.be

Share