Share

De finale van de Beker van België vrouwenvoetbal wordt op zaterdag 13 mei 2017 in Mechelen een duel tussen KAA Gent Ladies en RSC Anderlecht. De vrouwelijke Buffalo’s plaatsten zich op vrijdagavond 14 april 2017 voor de eerste keer voor deze eindstrijd door te winnen op bezoek bij eersteklasser SV Zulte Waregem. RSC Anderlecht plaatste zich deze zaterdagnamiddag op het Nationaal Voetbalcentrum Euro 2000 in Tubeke ten koste van Standard. Het is een onuitgegeven finale want nog nooit stonden deze twee teams tegenover mekaar in de eindstrijd!

Het enige doelpunt in Tubeke tussen RSC Anderlecht en Standard werd kort na de rust gescoord door Belgian Red Flame Tine De Caigny (1-0, 49ste minuut). Zij won vorig jaar op zondag 17 april 2016 nog de Belgische beker met Lierse tegen RSC Anderlecht (2-1). Volgende maand staat ze dus opnieuw in de finale maar nu met vrouwelijk paars-wit tegen de vrouwelijke Buffalo’s.

Nu dinsdag 18 april 2017 staan Standard en RSC Anderlecht opnieuw tegenover mekaar in de Super League. De aftrap in Angleur is dan om 20u30. Op vrijdag 21 april 2017 spelen RSC Anderlecht en KAA Gent Ladies tegen mekaar in de Super League en dat in Tubeke met aftrap om 19u30.

U kan RSC Anderlecht – Standard opnieuw bekijken via deze link met dank aan Sportbeat:


Lees meer over en bekijk de doelpunten uit de andere halve finale SV Zulte Waregem – KAA Gent Ladies:

Vrouwenteam.be

Lees ook over de Bekerfinale van 2016 en ontdek alle eerdere finales:

Vrouwenteam.be

PS: Wordt het voor KAA Gent Ladies een allereerste bekerfinale dan won RSC Anderlecht, dat sinds 1993 onder die naam speelt (voorheen was het nog Brussel Dames ’71), al 10 keer de Beker van België en het was 6 keer verliezend finalist. De laatste eindoverwinning in deze competitie voor vrouwelijk paars-wit dateert van 1 april 2013 toen het als club uit de Women’s BeNeLeague onder leiding van trainer Filip De Winne in het Stade Leburton van Tubeke won tegen eersteklasser WB Sinaai Girls na verlengingen. Het werd na een 0-0 na 90 minuten uiteindelijk nog 3-0 dankzij doelpunten van Anne Puttemans, Sophie Mannaert en Stéphanie Van Gils!

Share