Iedereen keek er naar uit maar het is FC Barcelona niet gelukt om een tweede Remuntada binnen enkele weken te realiseren. Na een 3-0-nederlaag in Turijn bleef het in de terugwedstrijd van de kwartfinale tegen een sterk Juventus 0-0.

Noch Lionel Messi, noch Luis Suarez, noch Neymar da Silva Santos Junior, noch Andrés Iniesta konden de verdediging van de ‘Oude Dame’ ontwrichten en zo staat niet FC Barcelona maar Juventus in de halve finales van de UEFA Champions League. Dat zorgt overigens voor een primeur bij de Catalaanse trots want voor het eerst zal het vrouwenvoetbalteam van de club Europees hoger eindigen dan de wereldberoemde mannenselektie!

Foto – (c) FC Barcelona

FC Barcelona Femeni speelde voor het eerst Europees in het seizoen 2012/13 na het behalen van de Spaanse landstitel bij de vrouwen in 2012. Sindsdien waren ze elk seizoen aanwezig op het kampioenenbal bij de vrouwen. In de voorbije 4 seizoenen kwamen ze zowel in 2013/14 als in 2015/16 toen ze de kwartfinales haalden even ver als hun mannelijke collega’s. In het seizoen 2016/17 zullen ze voor het eerst beter doen want eindigde het Europese parkoers voor het team van Luis Enrique ondanks de stunt tegen Paris Saint-Germain (6-1-winst in de terugmatch na 4-0-verlies in het Parc des Princes) nu in de kwartfinales dan staat er voor FC Barcelona Femeni, het vrouwenvoetbalteam van Barça dus, nog een halve finale op het programma. De heenwedstrijd is nu zaterdag 22 april 2017 in het Mini Estadi vlakbij Camp Nou in Barcelona tegen … PSG! De aftrap daar is om 18 uur! Het wordt het 25ste Europese duel voor FC Barcelona Femeni!

Lees nog meer over de halve finales van de UWCL:
UEFA.com – UEFA Women’s Champions League

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

PS: In de andere kwartfinale van de UEFA Champions League haalde AS Monaco met Nabil Dirar (ex-Diegem Sport, Westerlo en Club Brugge), die na 67 minuten inviel voor doelpuntenmaker Radamel Falcao, het met 3-1 tegen Borussia Dortmund. AS Monaco, dat ook al de heenwedstrijd won met 2-3, staat voor het eerst sinds 2004 opnieuw in de halve finale van de UEFA Champions League!