Share

Het WK Vrouwenvoetbal 2019 in Frankrijk is nog ver weg maar op dinsdag 25 april 2017 om 13u30 wordt er in Nyon geloot voor de voorronde. De Belgian Red Flames zullen daarbij te weten komen wie ze in de kwalificatie op weg naar la Coupe du Monde FIFA Féminine France 2019 zullen ontmoeten.

Het is afwachten voor bondscoach Ives Serneels wie de tegenstanders worden voor de Belgian Red Flames op weg naar het WK 2019 in Frankrijk! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

De Belgian Red Flames van bondscoach Ives Serneels zitten bij de loting in pot B, de op een na sterkste ploegen in Europa, die zich inschreven voor deelname aan het WK 2019. Bij de loting worden eerst de teams uit pot E getrokken en vervolgens gaat het verder met pot D, C, B en tenslotte pot A.

Dit is de volledige indeling van de 5 potten van sterk naar zwak:

Pot A: Duitsland, Engeland, Noorwegen, Zweden, Spanje, Zwitserland, Italië.

Pot B: Nederland, Ijsland, Schotland, Denemarken, Oostenrijk, België, Rusland;

Pot C: Finland, Oekraïne, Wales, Roemenië, Polen, Tsjechië, Ierland;

Pot D: Portugal, Servië, Hongarije, Bosnië & Herzegovina, Wit-Rusland, Slovakije, Slovenië.

Pot E: Noord-Ierland, Kroatië, Kazakhstan, Albanië, Israel, de Fär Oer Eilanden en Moldavië.

Er zullen 7 groepen gevormd worden waarvan alle winnaars naar het WK 2019 in Frankrijk zullen gaan terwijl de vier beste tweedes van de 7 groepen nog via play-offs gaan strijden voor het achtste ticket!

De wedstrijden zullen in principe plaatsvinden van 11 September 2017 tot en met 4 September 2018. De halve finales van de play-offs staan tussen 1 en 9 oktober 2018 op het programma. De finale van de play-off tussen 5 en 13 november 2018. De WK-eindronde zelf wordt gespeeld in Frankrijk met openingsduel in Lyon van 08/06/2019 tot en met de finale op 07/07/2019 eveneens in Lyon!

De Belgian Red Flames vlak voor hun vriendschappelijke interland in Eupen tegen Spanje! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

* De volgende afspraken met de Belgian Red Flames zijn:

Op dinsdag 13 juni 2017 om 20 uur spelen de Belgian Red Flames op Den Dreef in Leuven tegen vice-wereldkampioen Japan.

In de zomer van 2017 staat het EK in Nederland op het programma met duels in de groepsfase tegen achtereenvolgens Denemarken (op zondag 16 juli 2017 in Doetinchem), Noorwegen (op donderdag 20 juli 2017 in Breda) en Nederland (op maandag 24 juli 2017 in Tilburg). Deze wedstrijden zal U rechtstreeks kunnen bekijken op Eén en Sporza en ook op de RTBf.

U kan de loting via de livestream van de UEFA volgen:

UEFA – Loting voorrondes WK Frankrijk 2019

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share