Share

Standard veroverde op vrijdag 5 mei 2017 in Kumtich de 20ste landstitel in het Belgische vrouwenvoetbal. Ondanks de uitttocht van tal van speelsters in het begin van het seizoen en de puntenaftrek na een administratieve fout bij de heraansluiting van Imke Courtois eveneens bij de competitiestart lukte het de vrouwelijke Rouches om onder leiding van trainer Hamide Lamara voor de 7de keer op rij en voor de 8ste keer in 9 seizoenen de Belgische landstitel te veroveren.

Bruno Venanzi, de voorzitter van Standard, kwam zijn vrouwenteam onder leiding van Hamide Lamara, ondersteunen in de titelwedstrijd in Kumtich! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Geen Marc Degryse, Johan Boskamp of Herman Brusselmans aan de Sint-Barbarastraat in Kumtich voor de slotwedstrijd van het seizoen in de Super League tussen het ontmantelde DVC Eva’s Tienen en Standard. Maar analisten waren niet echt nodig bij dit titelduel waarbij enkel nog twee vragen overeind stonden. Wanneer valt het eerste doelpunt en hoeveel wordt het uiteindelijk voor Standard? Na 3 minuten zette Aline Zeler voor de ogen van Bruno Venanzi, de voorzitter van de club die aanwezig was, het titelfeest al in met een eerste doelpunt (0-1) terwijl er bij de rust al dubbele cijfers op het scorebord stonden (0-10!) na nog 2 goals van Aline Zeler en ook dubbels van Sarah Wijnants en Davinia Vanmechelen. Zoë Van Eynde, Ellen Charlier en Yuna Appermont met een kopbal vonden eveneens de weg naar het doel.

Aline Zeler scoorde al vroeg haar eerste van in totaal zes doelpunten voor kampioen Standard op bezoek bij DVC Eva’s Tienen! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Na de rust nam de trefkracht van de vrouwelijke Rouches wat af maar met nog 3 goals van Aline Zeler (die dus in totaal 6 keer raak trof), een beauty van Jasmine Verbruggen en een zuivere hat-trick in een mum van tijd van de ingevallen en afscheidnemende topschutter Sanne Schoenmakers liep de score verder op tot de grootste score ooit sinds het ontstaan van de Super League vorig seizoen: 0-17!

Het rood en wit van Standard bllijft het Belgische vrouwenvoetbal domineren! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Het feest kon beginnen voor de vrouwelijke Rouches die op vrijdag 12 mei 2017 zullen gehuldigd worden op Sclessin vlak voor het duel in groep A van Play-Off 2 tussen Standard en KV Mechelen!

Vrouwenteam.be feliciteert Standard met deze 20ste landstitel in het Belgische vrouwenvoetbal!

Bekijk de fotoreportage van Paul Dijkmans rond dit duel:
Fotopagina Paul Dijkmans

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share