Share

De Belgian Red Flames zijn plots een hot item op Eén. De openbare omroep die deze zomer de wedstrijden van het Belgische nationale vrouwenvoetbalteam op hun allereerste EK in Nederland zal uitzenden zorgt voor een ongeziene promotie!

Vorig jaar moesten de Belgian Red Flames zich naast de vele interviews op Vrouwenteam TV tevreden stellen met de reportage van Cathérine Moerkerke op VTM met dit jaar ook de verkiezing van de eerste vrouwelijke Gouden Schoen. In aanloop naar het EK krijgt het team van bondscoach Ives Serneels echter net als de Yellow Tigers (volleybal), de Red Panthers (hockey), de Belgian Cats (basketbal) of de Belgian Bullets (bobslee) eerder flink wat aandacht.

Imke Courtois denkt na over haar antwoord in Van Gils & gasten! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Eén / MaMPict

Afgelopen zondag 14 mei 2017 kwamen Lenie Onzia en bondscoach aan het woord in de sportrubriek van De Zevende Dag bij Ruben Van Gucht. Op woensdag 17 mei 2017 zat Imke Courtois eerst in het programma ‘Over Eten’ van Danira Boukhriss en Kobe Ilsen vooraleer ze later op de avond ook nog te gast was bij Lieven Van Gils in de talkshow ‘Van Gils & gasten’ en dat samen met Julie Biesmans die voor het eerst te gast was in een uitzending op Eén.

Julie Biesmans kwam voor het eerst aan het woord op Eén! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Eén / MaMPict

Ook op donderdag 18 mei 2017 kan U de Belgian Red Flames zien op Eén in het eerste deel van de documentaire van Bart Aerts onder de titel ‘Red Flames’, een knap werkstuk waarvan het tweede deel op donderdag 25 mei 2017 eveneens rond 21u15 zal uitgezonden worden.

Ondertussen kunnen we U ook nog meedelen dat de Belgian Red Flames nog 2 extra oefenduels gaan afwerken vooraleer ze naar het EK 2017 in Nederland trekken. Naast de thuiswedstrijd tegen Japan in Leuven op dinsdag 13 juni 2017 ontvangen de Belgian Red Flames ook nog voor een derde keer binnen het jaar Rusland (wellicht in het stadion van Dender) terwijl ze niet alleen uit gaan oefenen tegen Frankrijk op vrijdag 7 juli 2017 maar ook nog op bezoek gaan naar Spanje voor een vriendschappelijk duel tegen het team dat recent in Eupen met 1-4 kwam winnen! Drukke tijden dus voor de Belgian Red Flames die op dinsdag 6 juni 2017 aan de definitieve voorbereiding op het EK 2017 beginnen!

Voor nog meer over de documentaire op Eén:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share