Share

Op donderdag 14 juni 2018, over precies een jaar dus, wordt in het Luzhniki Stadion van Moskou de aftrap gegeven van het WK 2018. het 21ste in de geschiedenis van het mannenvoetbal.

Rusland is als gastland zeker van kwalificatie en het speelt ook de openingswedstrijd! Brazilië, met 5 wereldtitels het meest succesvolle team op die eindrondes ooit, is al zeker van deelname volgend jaar want het wist zich als allereerste land te plaatsen via de kwalificaties in Zuid-Amerika. Afgelopen maandag 12 juni 2017 verzekerde ook Iran zich in Azië van een ticket voor het WK 2018 in Rusland en de Rode Duivels, die zijn mathematisch nog niet zeker van deelname maar het moet al bijzonder vreemd lopen voor de troepen van Roberto Martinez omdat dit binnenkort niet het geval zou zijn.

Als voorsmaakje op het WK 2018 start op zaterdag 17 juni 2017 de 10de editie van de FIFA Confederations Cup, een tornooi met het gastland van volgend jaar, de regerende wereldkampioen Duitsland en alle continentale kampioenen van de voorbije jaren waaronder ook Portugal, winnaar van het EK 2016 in Frankrijk en Kameroen, winnaar van de African Nations Cup onder leiding van bondscoach Hugo Broos! Er zal worden gespeeld in het stadion van Sint-Petersburg, in het Fisht Stadium in Sotchi waar eerder al de Rode Duivels speelden (3-3 in het oefenduel op 28 maart 2017 tegen Rusland), in de Kazan Arena en in het Luzhniki Stadion dat voor de gelegenheid het Spartak Stadium wordt genoemd.

Ook nog melden dat Rusland de laatste tegenstander is van de Belgian Red Flames op weg naar het EK 2017 in Nederland. Na een eerdere dubbele ontmoeting in oktober 2016 wordt er nog een derde keer tegen elkaar gespeeld op dinsdag 11 juli 2017 in het stadion van Dender met aftrap om 15 uur!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share