Share

Op de dag dat de Belgian Cats vertrokken naar Praag voor hun EK 2017 oefenen de Belgian Red Flames op dinsdag 13 juni 2017 in Leuven tegen vice-wereldkampioen Japan!

Foto – (c) KBVB

Dat is hun eerste oefenwedstrijd in de laatste rechte lijn naar het EK 2017 in Nederland. Later volgen nog uitwedstrijden bij Spanje (op vrijdag 30 juni 2017 in San Pedro del Pinatar vlakbij Murcia), in Frankrijk (op vrijdag 7 juli 2017 om 21 uur in het stadion van Montpellier) en een thuiswedstrijd op dinsdag 11 juli 2017 in het stadion van Dender (om 15 uur in Denderleeuw). Op woensdag 12 juli 2017 vertrekken de 23 geselekteerde Belgian Red Flames (*) dan naar het EK 2017 in Nederland waar ze op zondag 16 juli 2017 om 20 uur 45 in Doetinchem hun openingswedstrijd spelen tegen Denemarken!

De wedstrijden van de Belgian Red Flames kan U rechtstreeks bekijken op Eén en Canvas, de duels van de Belgian Cats op het EK Basketbal bij de vrouwen in Tsjechië zijn vanaf komende vrijdag 17 juni 2017 eveneens rechtstreeks op Sporza te bekijken!

Voor nog meer over de Belgian Cats:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: (*) De 23 speelsters voor het EK 2017 moeten tenminste 10 dagen voor de openingswedstrijd opgestuurd worden naar de UEFA en ook online geregistreerd worden, dat is dus ten laatste op donderdag 6 juli 2017. Bovendien moeten 3 van deze 23 speelsters doelvrouwen zijn, zo zegt het UEFA-reglement! Mocht een speelster nog geblesseerd geraken of ziek worden voor de eerste wedstrijd van het EK dan mag zij enkel nog vervangen worden als een dokter van het medisch comité van de UEFA en de teamdokter van het land allereerst allebei bevestigen dat de blessure of de ziekte zo erg is dat de speelster zeker niet kan deelnemen aan het tornooi! Na bijkomende toestemming van de administratie van de UEFA mag deze geblesseerde of zieke speelster dan uiteindelijk vervangen worden in de lijst van 23 geselekteerde speelsters!

Ook nog melden dat U in Het Laatste Nieuws van dinsdag 13 juni 2017 op pagina 25 van de sportkrant een interview kan lezen van collega’s Jan-Pieter Calcoen en Niels Poisonnier met CEO Koen De Brabander en TD Chris Van Puyvelde over de uitbouw van het Belgische vrouwenvoetbal onder de titel ‘Minachting is onnodig’.

Share