Share

De eerste wedstrijden van het EK 2017 in groep B plaatsten in Rotterdam Italië, tegenstander van de Belgian Red Flames op weg naar het WK 2019 in Frankrijk, tegenover Rusland terwijl in Breda het eerste duel tussen teams met elk een vrouwelijke coach werd gespeeld namelijk de heruitgave van de Olympische finale 2016 tussen Duitsland en Zweden.

Rusland speelde realistisch en met een sterke orgisatie vanuit de verdediging terwijl Italië te lang inspiratieloos bleef. Het werd slechts wakker op het einde van het duel in het stadion van Sparta Rotterdam. Rusland wint bij de 4de deelname voor het eerst een wedstrijd op een EK-eindronde.

De fans kwamen bijzonder kleurrijk naar het stadion in Breda voor de heruitgave van de Olympische finale! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Zweden pakte in Breda onder leiding van Pia Sundhage met een sterke verdediging en enkele goeie tussenkomsten van doelvrouw Hedvig Lindhal knap voor het eerst een punt tegen Duitsland, dat onder de nieuwe coach Steffi Jones aantrekkelijk voetbal probeert te brengen maar nog op zoek moet naar de juiste afstemming om ook in het afwerken succesvol te zijn.

Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Dit waren alle uitslagen in groep B:

Italië – Rusland 1-2 (rust: 0-1);
Doelpunten: 9′ Elena Danilova 0-1, 26′ Elena Morozova 0-2, 88′ Ilaria Mauro 1-2.
Toeschouwers: 1.500;
Scheidsrechter: Jana Adamkova (Tsjechië);

Duitsland – Zweden 0-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: geen.
Toeschouwers: 9.500;
Scheidsrechter: Katalin Kulcsar (Hongarije);

De stand na de 1ste speeldag in groep B:
1. Rusland 1-3 (2-1);
2. Duitsland 1-1 (0-0);
Zweden 1-1 (0-0);
4. Italië 1-0 (1-2);

Het programma voor vrijdag 21 juli 2017:

Zweden – Rusland (om 18 uur in Deventer);
Duitsland – Italië (om 20u45 in Tilburg);

Het programma voor dinsdag 25 juli 2017 om 20u45:
Zweden – Italië (in Doetinchem);
Duisland – Rusland (in Utrecht).

Voor meer over de Belgian Red Flames ga naar:
Vrouwenteam.be

Opmerkelijk is dat na 4 wedstrijden op dit EK voorlopig alleen Rusland 2 keer scoorde. Nederland, Denemarken en Italië lukten 1 doelpunt terwijl 3 ex-winnaars (Duitsland, Noorwegen en Zweden) niet tot scoren kwamen in hun eerste wedstrijd op het EK 2017 in Nederland. Iets wat ook de Belgian Red Flames niet gelukt is. Ze bevinden zich voorlopig dus wel in ‘groot’ gezelschap.

Share