Share

Paris Saint-Germain heeft sinds het ontstaan van de club in 1970 een lange traditie met Braziliaanse spelers en dat is recent zelfs ook in het vrouwenteam het geval!

Neymar straks te zien in het shirt van PSG! Foto – (c) Neymar/PSG

Voor de van FC Barcelona afkomstige Neymar afgelopen vrijdag 4 augustus 2017 in het Parc des Princes werd voorgesteld hadden ook toppers als Valdo, Ricardo, Rai en Ronaldinho, winnaar van de Gouden Bal in 2005, de Franse hoofdstad in hun voetbalcarrière aangedaan. Maar opmerkelijker is dat zelfs het vrouwenteam van de club recent Braziliaans kleurde toen balvirtuose en doelpuntenmaakster Cristiane er in 2015 neerstreek samen met Erika, de centrale verdediger van het Braziliaanse nationale vrouwenvoetbalteam.

De Braziliaanse Cristiane koos voor een nieuw avontuur in China! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

Cristiane lukte 26 goals in 36 competitiewedstrijden in de voorbije 2 seizoenen in de Franse D1 Féminine en ze scoorde ook vlot in de Franse beker (12 goals in 11 duels) en Europees (12 goals in 16 duels in de UEFA Women’s Champions League) maar ze verkaste deze zomer richting China waar ze bij Changchun Zhuoyue naar verluidt de beste betaalde voetbalster ooit zal worden. Erika, die vorig seizoen begin december 2016 uitviel met een knieblessure in het competitieduel thuis tegen Juvisy, verdween na de winterstop uit beeld bij de club, haar contract werd in gezamenlijk overleg ontbonden en ze keerde terug naar Brazilië.

Erika was er niet bij op het veld tijdens de UWCL-finale 2017 in Cardiff maar ze was wel een vurig supporter tijdens de strafschoppenreeks vanop de tribune! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Opvallend was vervolgens wel haar aanwezigheid op de UWCL-finale in Cardiff waar PSG het opnam tegen Lyon en verloor na strafschoppen. Toen gaf de Braziliaanse die vanuit de tribunes vurig supporterde voor haar ex-club echter al aan dat ze hoopte om vanaf het begin van het nieuwe seizoen opnieuw bij PSG te kunnen spelen en dat werd inmiddels eind juli 2017 ook officieel bekendgemaakt door de club die ook al aangaf dat de verdedigende middenvelder Formiga, die vorig seizoen neerstreek in de Franse hoofdstad, inmiddels haar overeenkomst bij PSG met een jaar verlengde.

Formiga in actie voor PSG tijdens de finale van de UWCL 2017 in Cardiff! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De overgang van Neymar van FC Barcelona naar PSG is overigens niet de enige transactie in die richting deze zomer. Het vrouwenteam stelde begin juli 2017 ook al de Spaanse spits Jennifer Hermoso voor als nieuwe aanwinst en zij komt eveneens van … FC Barcelona maar voor een heel pak minder dan de 222 miljoen euro en alle extra’s!

Jennifer Hermoso kwam eveneens van FC Barcelona naar PSG! Foto – (c) PSG

Tot slot ook nog meegeven dat PSG vanaf het komende seizoen zijn uitwedstrijden zal spelen in gele shirts uiteraard als verwijzing naar Brazilië! De Franse D1 Féminine begint in het weekend van 2 en 3 september 2017. PSG opent thuis tegen Soyaux!

Het uitshirt van PSG in 2017-18! Het geel verwijst uiteraard naar Brazilië! Foto – (c) PSG

Luister naar een eerder interview met Erika bij PSG dankzij Vrouwenteam TV:

Lees over het vertrek van Cristiane naar China:
Planète PSG

Lees over Erika:
Le Figaro
en over haar terugkeer:
L’Equipe

Lees over Formiga en haar contractverlenging:
L’Equipe

Share