Share

Nog niemand had zich kandidaat gesteld om het EK Vrouwenvoetbal in 2021 te organiseren. Na het overweldigende succes van het UEFA Women’s Euro 2017 Tournament in Nederland komt daar nu verandering in. De Engelse Voetbalbond is de eerste kandidaat!

Tijdens het voorbije tornooi in Nederland werd meer dan eens de vraag gesteld wie het EK Vrouwenvoetbal in 2021, het 13de ooit, zou organiseren. De vraag moest helaas beantwoord worden met er zijn nog geen kandidaten.

Op woensdag 9 augustus 2017 kwam er echter nieuws uit Engeland waar The Football Association aankondigde dat het zich zal kandidaat stellen voor het EK in 2021. Engeland was eerder al in 2005 de organisator van het 10de EK Vrouwenvoetbal.

De kandidaten mogen zich vanaf september van dit jaar melden en de beslissing over wie het tornooi gaat organiseren valt in 2018. Misschien is dat ook wel een goed idee voor de KBVB nu het er hoe langer hoe meer naar uit begint te zien dat het EK 2020 bij de mannen en voor de Rode Duivels niet in Brussel zal plaatsvinden en zeker nu de KBVB iets voor het vrouwenvoetbal wil doen.

Martin Glenn, de CEO van de Engelse Voetbalbond, zei dat de kandidatuur de Engelse betrokkenheid om het vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen weerspiegelt en met het organiseren van het tornooi hoopt hij inspiratie op te wekken bij de volgende generatie voetballers.

Lees meer over de kandidatuur van Engeland voor de organisatie van het EK 2021:
The FA
en via:
BBC Sport

U kan hier ook nog eens alle 68 goals van het EK 2017 bekijken met dank aan UEFA.TV:

Voor interviews rond het EK 2017 en meer:
Vrouwenteam TV

Share