Share

Op vrijdag 11 augustus 2017 wordt in het Emirates Stadium van Londen de meest gemediatiseerde competitie ter wereld, de Premier League, afgetrapt met een wedstrijd tussen bekerwinnaar Arsenal en Leicester City, de kampioen van het seizoen 2015-16. Op de start van de vrouwelijke FA Women’s Super League is het nog even wachten want die wordt pas op zondag 24 september 2017 op gang gefloten.

Yana Daniëls, hier bij het aannemen van een bal tegen Schotland, start straks in de FA Women’s Super League met een uitwedstrijd bij Chelsea LFC! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In die competitie vinden we straks in elk geval al één Belgian Red Flame terug want Yana Daniëls maakte de overstap van RSC Anderlecht naar Bristol City Women. Voor haar staat op die openingsdag meteen een bezoek aan Chelsea Ladies FC op het programma. Dat duel met een flink aantal speelsters die op het voorbije EK aanwezig waren wordt in principe om 14 uur lokale tijd gespeeld in het Kingsmeadow Stadium, de thuishaven van AFC Wimbledon, een club uit de League One (het 3de niveau) in Engeland. De Europese kampioenen zoals doelvrouw Sari van Veenendaal, Daniëlle van de Donk, Dominique Janssen en nieuwkomer Vivianne Miedema beginnen op diezelfde zondag 24 september 2017 met een thuiswedstrijd voor Arsenal op Borehamwood FC tegen Birmingham City Ladies, de club van de Noorse Andrine Hegerberg.

Vivianne Miedema speelt straks in de Engelse FA Women’s Super League voor Arsenal! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Dit is het programma van de openingsspeeldag in de Engelse FA Women’s Super League met aftrap om 14 uur lokale tijd:
Arsenal – Birmingham City Ladies (op Boreham Wood FC);
Chelsea Ladies FC – Bristol City Women (Kingsmeadow Stadium);
Reading FC Women – Sunderland AFC Ladies (Wycombe Wanderers);
Yeovil Town LFC – Manchester City Women (Yeovil Town FC);
Everton LFC – Liverpool LFC (Select Security Stadium om 16 uur);

Ook nog melden dat Yana Daniëls met Bristol City Women haar eerste thuiswedstrijd zal afwerken op zaterdag 30 september 2017 en dat in het Stoke Gifford Stadium tegen Yeovil Town Ladies FC met aftrap om 17u30.

Dit zijn voor de volledigheid alle duels op de openingsdag van de Premier League 2017-18:
Arsenal – Leicester City (op vrijdag 11/08 om 19u45 lokale tijd);
Op zaterdag 12 augustus 2017 om 15 uur lokale tijd:
Watford – Liverpool (12u30);
Chelsea – Burnley;
Crystal Palace – Huddersfield Town;
Everton – Stoke City;
Southampton – Swansea City;
West Bromwich Albion – Bournemouth;
Brighton – Manchester City (17u30);
Op zondag 13 augustus 2017:
Newcastle United – Tottenham (13u30 lokale tijd);
Manchester United – West Ham United (16u).

Match of the Day! Foto – (c) BBC / Match of the Day

In de Premier League spelen dit seizoen voorlopig 22 Belgen. Dit zijn ze allemaal:
Eden Hazard (Chelsea), Thibaut Courtois (Chelsea), Michy Batshuayi (Chelsea), Charly Musonda (Chelsea), Vincent Kompany (Manchester City), Kevin De Bruyne (Manchester City), Jason Denayer (Manchester City), Toby Alderweireld (Tottenham), Jan Vertonghen (Tottenham), Moussa Dembélé (Tottenham), Romelu Lukaku (Manchester United), Marouane Fellaini (Manchester United), Simon Mignolet (Liverpool), Divock Origi (Liverpool), Kevin Miralles (Everton), Christian Benteke (Crystal Palace), Nacer Chadli (West Bromwich Albion), Christian Kabasele (Watford), Laurent Depoitre (Huddersfield Town), Steven Dufour (Burnley), Julien Ngoy (Stoke City), Thibaut Verlinden (Stoke City).

Op zaterdag 12 augustus 2017 is Match of the Day terug op BBC 1 met ruime samenvattingen vanaf 23u30 onze tijd!

Lees over de uitschakeling van Engeland op het voorbije EK 2017:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share