Share

Op maandag 14 augustus 2017 stond de ploegvoorstelling van de eersteklasser met de nieuwe naam Famkes Westhoek Diksmuide Merkem op het programma in Koekelare. Opvallende aanwezige was ex-Belgian Red Flame en voetbalanaliste Imke Courtois die samen met Karl Vannieuwkerke van Sporza de presentatie verzorgde.

Karl Vannieuwkerke en Imke Courtois spreken met T1 Frederik Claeys bij de voorstelling van FWDM in Koekelare! Foto – (c) FW Diksmuide Merkem

De club heeft ambitie en het wil vooruit zoveel is duidelijk. Het eerste team van DV Famkes Merkem verhuist naar Diksmuide waar het voortaan op zaterdag om 16 uur zijn thuismatchen gaat afwerken. Voor beide clubs is het een win-win situatie zo laat ploegverantwoordelijke Jasmine Vanysacker in Het Nieuwsblad van woensdag 16 augustus 2017 weten. “We delen dezelfde visie en vonden een prima partner in KSV en we willen voetballende meisjes een zo breed mogelijk draagvlak aanbieden.” Frederik Claeys blijft T1 en volgens hem beschikt de eersteklasser met de nieuwe naam over een prima mix van ervaring, ambitie en niveau. Ook de jeugd wordt geïntegreerd! De kans bestaat bovendien dat Imke Courtois, meter van het voetbalacademieproject van Karl Vannieuwkerke, nu en dan als stand-in mee gaat voetballen met de Famkes!

Het seizoen in eerste klasse begint voor Famkes Westhoek Diksmuide Merkem met een uitwedstrijd op zaterdag 26 augustus 2017 op bezoek bij SC Eendracht Aalst Ladies! De aftrap is om 15 uur! De eerste thuiswedstrijd in de competitie is op zaterdag 2 september 2017 om 16 uur in Diksmuide tegen Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage!

Bekijk ook nog deze video rond de Girls KSV Diksmuide Youth Academy:

Voor nog meer over Famkes Westhoek Diksmuide Merkem kan je hier terecht:
KSV Diksmuide

Bekijk de wedstrijden van de 1ste speeldag in 1ste klasse 2017-18:
Vrouwenteam.be

Lees ook nog over de historiek van DV Famkes Merkem:
Website DV Famkes Merkem

Voor interviews rond het Belgische en internationale vrouwenvoetbal:

Vrouwenteam TV

Share