Share

Op de 2de speeldag in de Franse D1 Féminine 2017-18 lukte Belgian Red Flame Janice Cayman vanop de stip het eerste Belgische doelpunt in deze competitie. Ook Maud Coutereels, Jana Coryn en Silke Demeyere kwamen in actie met Rijsel!

In het Stade Bernard Gasset in Montpellier zorgden maar liefst 5 verschillende nationaliteiten voor de 8 doelpunten van Montpellier thuis tegen nieuwkomer Fleury. Belgian Red Flame Janice Cayman, die de volledige wedstrijd op het veld stond, zorgde even voor het uur voor de 6-0 vanop de strafschopstip! Haar 1ste competitiedoelpunt van het seizoen, haar 19de ooit op het hoogste niveau in Frankrijk (13 voor Juvisy en nu dus 6 voor Montpellier). Eerder scoorden ook de Spaanse Virginia Torrecilla (1-0, 31ste minuut), de Deense Katrine Veje (2-0, 34ste minuut) na een assist van Janice Cayman, de Zweedse Stina Blackstenius (3-0, 41ste minuut), de Franse Valérie Gauvin (4-0, 47ste minuut) en de Franse Sandie Toletti (5-0, 50ste minuut). Na het strafschopdoelpunt van Janice Cayman dreven Valérie Gauvin (7-0, 60ste minuut) en Marie-Charlotte Léger (8-0, 90ste + 1′ minuut) de score op tot 8-0! Een ruime overwinning dus voor Montpellier dat het seizoen begint met een 6 op 6!

Bekijk alle goals op de 2de speeldag in de Franse D1 Féminine met dank aan FFF TV:

Ook Lyon, vorig seizoen winnaar van de treble (UWCL, Franse titel, Franse beker), heeft na 2 speeldagen 6 op 6 want het won met ruime 0-5-cijfers op bezoek bij En Avant Guingamp. De doelpunten van Lyon in het Stade Fred Aubert van Saint-Brieuc waren van Eugénie Le Sommer (0-1, 24ste minuut), Wendie Renard (0-2, 26ste minuut), de Japanse Saki Kumagai op strafschop (0-3, 38ste minuut), de Noorse Ada Hegerberg met een kopbal (0-4, 59ste minuut) en de Duitse Dzsenifer Marozsan met een vrije trap (0-5, 81ste minuut).

Paris FC, vroeger beter bekend als FCF Juvisy, is de derde ploeg die na 2 speeldagen nog het maximum van de punten heeft. Paris FC kwam thuis tegen Marseille, de ex-club van Sara Yüceil wel op achterstand na een doelpulnt van Marie Yasmine Alidou d’Anjou (0-1, 13de minuut) maar via Gaëtane Thiney (1-1, 27ste minuut) en Inès Jaurena (2-1, 49ste minuut) bleven de 3 punten bij Paris FC!

Jana Coryn zorgde voor een assists bij Rijsel op bezoek bij Soyaux! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Lille OSC, de club van captain Maud Coutereels, Silke Demeyere en Jana Coryn, kon op de 2de speeldag het succes van de openingsdag niet verlengen. In het Stade Léo Lagrange in Angoulême ging Rijsel met 2-1 onderuit bij Soyaux. Gwendoline Djebbar opende al na 6 minuten de score (1-0) maar 2 minuten later stonden de bordjes alweer gelijk nadat Jana Coryn uitbrak op rechts en Ouleymata Sarr haar voorzet eerst tegen de lat trapte maar in de herneming met het hoofd succesvol in doel verlengde (1-1, 8ste minuut). Laura Bourgouin zorgde echter even over halfweg de eerste helft al voor het beslissende en winnende doelpunt voor de thuisploeg (2-1, 23ste minuut). Maud Coutereels en Silke Demeyere kwamen de volledige wedstrijd in actie. Jana Coryn werd na 78 minuten vervangen door Anne_Laure Davy. Soyaux heeft na 2 speeldagen 4 punten, Rijsel begint aan het seizoen met 3 op 6!

PSG, de verliezende UWCL-finalist van vorig seizoen, kon de misstap van de openingsdag toen het niet verder kwam dan een gelijkspel thuis tegen Soyaux voorlopig in het vergeetboek spelen. PSG won op bezoek bij Rodez met 0-3 dankzij doelpunten van Kadidiatou Diani (0-1, 4de minuut), Irene Paredes 0-2 (51ste minuut) en Marie-Antoinette Katoto (0-3, 74ste minuut). PSG gaat zo in de achtervolging op de top 3 met 4 op 6!

Bordeaux – Albi tenslotte, een wedstrijd waar 444 toeschouwers op afkwamen, eindigde op 3-1. De doelpunten hier waren van Kimberley Cazeau (0-1, 5de minuut), Juliane Gathrat 1-1 (9de minuut), Andrea Lardez 2-1 op strafschop (45ste minuut) en Solène Barbance (3-1, 78ste minuut).

Pauline Crammer, hier op de foto met Laura Deloose na het vriendschappelijke duel in augustus 2017 tegen RSC Anderlecht, scoorde haar eerste competitiedoelpunt na haar terugkeer op de Franse voetbalvelden! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Geven we ook nog mee dat in de D2 Féminine groep B Pauline Crammer (ex-SV Zulte Waregem en ex-RSC Anderlecht) haar eerste competitiegoal van het nieuwe seizoen lukte. Ze scoorde de gelijkmaker voor FCF Arras na 61 minuten (1-1) in de thuiswedstrijd tegen Brest! De wedstrijd eindigde ook op 1-1!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrowuenteam TV

Share