Share

KAA Gent Ladies is na de zware knieblessure van de jonge Belgian Red Flame Isabelle Iliano op zoek gegaan naar versterking en het vond die in het buitenland.

Op vrijdag 27 november 2015 heeft het zich versterkt met de 25-jarige Marie Schepers, tot voor kort de captain van de Franse tweedeklasser FCF Hénin-Beaumont. Schepers legde reeds de fysische testen af bij de vrouwelijke Buffalo’s die hopen de Française tegen 1 januari 2016 speelgerechtigd te krijgen.

De nieuwkomer van KAA Gent Ladies: Marie Schepers! (c) KAA Gent Ladies

De nieuwkomer van KAA Gent Ladies: Marie Schepers! (c) KAA Gent Ladies

Marie Schepers, geboren op 15 september 1990 in Rijsel, speelde de voorbije 10 seizoenen bij FCF Hénin-Beaumont waar ze ook een tijdje ploegmaat was van Pauline Crammer, die op dit ogenblik bij RSC Anderlecht speelt. Ze speelde 7 seizoenen op het hoogste niveau (115 competitiewedstrijden, 3 doelpunten) en 3 seizoenen in de Franse tweede klasse (44 duels, 5 goals). Ze werd in het verleden ook 2 keer opgeroepen voor het Franse nationale beloftenelftal. Begin oktober van dit jaar nam ze nog met Frankrijk deel aan het WK voor militairen in Zuid-Korea. Frankrijk verloor daar op zaterdag 11 oktober 2015 de finale in Mungyeong tegen Brazilië na verlengingen met 1-2. Marie Schepers speelde het volledige duel. Met de komst van Marie Schepers heeft KAA Gent Ladies er een speelster met een pak ervaring bij die de huidige jonge ploeg iets kan bijbrengen, zo sluit het perbericht van het team dat momenteel vierde staat in de Super League af.

PS: Ook nog melden dat KAA Gent Ladies nu zondag 6 december 2015 het bekerduel tegen Lierse afwerkt op Neptunus, Botestraat 98 C in 9032 Wondelgem. De aftrap is voorzien om 14u30. Het laatste thuisduel voor nieuwjaar in de Super League op vrijdag 11 december 2015 is dan weer voorzien in Oostakker tegen Ladies Genk met aftrap om 20u30.

Share