Op vrijdag 13 oktober 2017 was het niet alleen uitkijken naar het debuut van Hein Vanhaezebrouck als trainer van RSC Anderlecht. Ook de 6de speeldag in de Super League stond op het programma met als affiche het duel tussen KRC Genk Ladies en RSC Anderlecht!

Dit waren alle uitslagen:

Het was een speeldag met thuisoverwinningen en mooie doelpunten en de allereerste keer dat KRC Genk Ladies thuis won tegen RSC Anderlecht waardoor het mee aan de leiding komt in de Super League! Titelverdediger Standard haalde het thuis tegen KSK Heist nu met 5-2 (op de openingsdag was dat nog 6-0) en bekerhouder KAA Gent Ladies stuurde OH Leuven met een ruime nederlaag terug naar huis!

Super League:

Standard – KSK Heist 5-2 (rust: 3-0);

Doelpunten: 2’ Noémie Gelders 1-0, 45’ Lola Wajnblum 2-0, 45’ + 1′ Karlijn Knapen 3-0, 63’ Romane Woltèche 4-0, 66’ Liese Maes 4-1, 79’ Liese Maes 4-2, 88’ Lola Wajnblum 5-2.

Bekijk de doelpunten met dank aan Sportbeat:

KRC Genk Ladies – RSC Anderlecht 2-1 (rust: 0-1);

Doelpunten: 19′ Sarah Wijnants 0-1, 77′ Hanne Merkelbach 1-1, 80′ Fien Steyvers 2-1.

KAA Gent Ladies – OH Leuven 5-0 (rust: 2-0);
Doelpunten: 17′ Mariam Abdulai Toloba 1-0, 40′ Marie Minnaert 2-0, 71′ Mariam Abdulai Toloba 3-0, 79′ Marie Minnaert 4-0, 88′ Stephanie Suenens 5-0.

* Melden we ook nog dat Belgian Red Flame Diede Lemey, de doelvrouw van AGSM Verona, op de 2de speeldag werd opgenomen in het elftal van de week van de 2de speeldag door de redactie van Donnenelpallone, de website rond het Italiaanse vrouwenvoetbal!

Diede Lemey kwam na haar 2de wedstrijd voor AGSM Verona op de 2de speeldag in Italië in het elftal van de week terecht van Donnanelpallone! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

KV Mechelen – RSC Anderlecht 3-4 (rust: 1-4);
Doelpunten: 18′ Pieter Gerkens 0-1, 30′ Henry Onyekuru 0-2, 34′ Rob Schoofs 1-2, 37′ Henry Onyekuru 1-3, 43′ Lukasz Teodorczyk 1-4, 60′ Nicklas Pedersen 2-4, 90′ Boureima Bande 3-4.

In de eerste helft onder Hein Vanhaezebrouck liep paars-wit Achter de Kazerne met 1-4 uit. Na de rust moest RSC Anderlecht wel nog 2 doelpunten toestaan maar het pakte wel meteen 3 punten onder zijn nieuwe coach!

Proximus League – 1B:

AFC Tubeke – OH Leuven 1-2 (rust: 0-1);
Doelpunten: 28′ Esteban Casagolda 0-1, 54′ Simon Zenke 1-1, 76′ Yannick Aguemon 1-2.