Share

VfL Wolfsburg en Montpellier hebben zich geplaatst voor de achtste finales van de UWCL. Ajax werd in Italië op bezoek bij Brescia uitgeschakeld. Tessa Wullaert en Janice Cayman zijn dus de enige Belgian Red Flames die nog meedingen naar de belangrijkste beker in het Europese clubvoetbal!

Tessa Wullaert lukte 2 doelpunten in de ruime winst in de terugwedstrijd van VfL Wolfsburg thuis tegen Atletico Madrid. Het werd na een 8-1-ruststand maar liefst 12-2 in dat duel!

Janice Cayman zorgde met haar club Montpellier voor een ommekeer in Moskou. Nadat de Franse vice-kampioen thuis met 0-1 had verloren tegen Zvezda 2005 wist het in Moskou te winnen met 0-2 dankzij een dubbel van de Zweedse Sofia Jakobsson!

Davina Philtjens en Nicky Van Den Abbeele gingen met Ajax in de terugwedstrijd tegen Brescia op Italiaanse bodem met 2-0 onderuit. De 1-0-thuiswinst bleek dus onvoldoende voor de winnaar van de Nederlandse dubbel die eerder in de voorronde Standard had uitgeschakeld!

Chelsea redde het met de 1-0-thuiswinst wel op bezoek bij Bayern München. Het wist zich te plaatsen dankzij een uitdoelpunt van Francesca Kirby (0-1, 60ste minuut). De goals van Fridolina Rolfö (1-1, 76ste minuut) en Lucie Vonkova (2-1, 83ste minuut) waren niet voldoende voor Bayern München.

Fiorentina hield na de 2-1-thuiswinst tegen het Deense Fortuna Hjörring, vorig seizoen nog kwartfinalist, nu de 0-0 in Denemarken en staat zo in de achtste finales!

Dat is ook het geval voor Gintra Universitetas uit Litouwen. Na de 1-1 thuis tegen het FC Zürich won het de terugwedstrijd in Zwitserland verrassend met 1-2 met een dubbel van Zenatha Coleman (0-1, 27ste en 1-2, 86ste minuut). Fabienne Humm lukte na 73 minuten het doelpunt voor FC Zürich!

Lieke Martens scoorde nu ook een doelpunt in de terugwedstrijd voor FC Barcelona tegen het Noorse Avaldsnes 2-0 en Lyon won met ruime cijfers tegen Medyk Konin 9-0 met onder meer 3 doelpunten van Wendie Renard.

Anja Mittag lukte in de 4-0-winst voor Rosengard tegen Olimpia Cluj haar 50ste Europese doelpunt!

BIIK-Kazygurt kwam via Chinwendu Ihezuo eerst op voorsprong op bezoek bij Glasgow City (0-1, 19de minuut) maar stond na 3 goals van Abbi Grant (43ste, 51ste en 63ste minuut) en eentje van Noelle Murray (59ste minuut) op nog iets minder dan een halfuur voor het einde toch plots met 4-1 achter. Het team uit Kazachstan hield uiteindelijk stand en plaatste zich dankzij het uitdoelpunt voor de achtste finales!

Dit waren alle uitslagen van de terugwedstrijden in de 1/16de finales van de UWCL:

Op woensdag 11 oktober 2017:
Lyon (Frankrijk) – Medyk Konin (Polen) 9-0 (heen: 5-0);
Sparta Praag (Tsjechië) – PAOK Saloniki (Griekenland) 3-0 (heen: 5-0);
Linköping (Zweden) – Apollon (Cyprus) 3-0 (heen: 1-0);
FC Zürich (Zwitserland) – Gintra Universitetas (Litouwen) 1-2 (heen: 1-1);
Slavia Praag (Tsjechië) – Minsk (Wit-Rusland) 4-3 (heen: 3-1);
FC Barcelona (Spanje) – Avaldsnes (Noorwegen) 2-0 (heen: 4-0);
Bröndby (Denemarken) – LSK Kvinner (Noorwegen) 1-3 (heen: 0-0);
Brescia (Italië) – Ajax (Nederland) 2-0 (heen: 0-1);
VfL Wolfsburg (Duitsland) – Atletico Madrid (Spanje) 12-2 (heen: 3-0);
Bayern München (Duitsland) – Chelsea (Engeland) 2-1 (heen: 0-1);
Fortuna Hjörring (Denemarken) – Fiorentina (Italië) 0-0 (heen: 1-2);
Zvezda 2005 (Rusland) – Montpellier (Frankrijk) 0-2 (heen: 1-0);
Rosengard (Zweden) – Olimpia Cluj (Roemenië) 4-0 (heen: 1-0);
Rossiyanka (Rusland) – Stjarnan (Ijsland) 0-4 (heen: 1-1);

Op donderdag 12 oktober 2017:

Manchester City (Engeland) – Sankt Pölten (Oostenrijk) 3-0 (heen: 3-0);
Glasgow City (Schotland) – BIIK-Kazygurt (Kazachstan) 4-1 (heen: 0-3);

Voor meer over deze terugwedstrijden:

UEFA.com
en lees ook nog:
UEFA.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share