In de 2de klasse B kwam het beloftenteam van KRC Genk Ladies op de 9de speeldag alleen aan de leiding want naaste concurrent het beloftenteam van OH Leuven verloor voor het eerst punten dit seizoen na een 3-3-gelijkspel bij ASE De Chastre, ook de volgende tegenstander van het Limburgse team!

Terwijl het beloftenteam van KRC Genk Ladies in het laatste kwartier van de wedstrijd op bezoek bij Standard C het verschil maakte dankzij een dubbel van Esther Oversteyns (0-1, 75ste minuut en 0-2, 80ste minuut) en een doelpunt van Hanne Geers (0-3, 82ste minuut) had het beloftenteam an OH Leuven veel moeite op bezoek bij ASE De Chastre. De thuisploeg kwam daar iets over het kwartier op voorsprong na een schot van buiten de zestien van Stéphanie Jubary (1-0, 18de minuut) maar 3 minuten later zorgde Caitlin Wijnants al voor de gelijkmaker (1-1, 21ste minuut). Even over het halfuur lukte Daphne Wertbrouck op de counter een tweede goal voor de thuisploeg (2-1, 33ste minuut), meteen de ruststand. In de tweede helft kwam OH Leuven B eerst langszij (2-2, 58ste minuut) en dan op voorsprong (2-3, 85ste minuut) telkens via Zenia Mertens. Toch werd het nog een gelijkspel na alweer een doelpunt op de counter opnieuw van Daphne Wertbrouck (3-3, 86ste minuut).

De topaffiche tussen Sterrebeek en KV Mechelen eindigde zoals die begon op 0-0.

Esperanza Pelt haalde thuis tegen het beloftenteam van VC Moldavo een 2de punt in deze competitie. Larissa Van Gils opende de score na een voorzet vanop de linkerflank van Jitse Laenen die ze iets voor de kleine rechthoek met rechts en vanuit een scherpe hoek kon binnentrappen (0-1, 14de minuut). Eva Van Aken kon nog voor halfweg de eerste helft de bordjes in evenwicht brengen en zo uiteindelijk een gelijkspel afdwingen (1-1, 22ste minuut).

Ook Miecroob Veltem – Wallonia Club Sibret eindigde op een gelijkspel: 2-2!

En dan waren er nog overwinningen voor RFC Luik op bezoek bij Eendracht Louwel 1-2 en voor het beloftenteam van RSC Anderlecht thuis tegen het beloftenteam van Tongeren met doelpunten voor de thuisploeg van Katya Gokhman (3), Marlies Verbruggen, Heleen Jaques op strafschop en Leen Ekwo.