Share

Op een ijskoude zaterdag stond in Aalter de Brugse derby in de 2de klasse A bij de vrouwen op het programma tussen leider Club Brugge en Cerkelladies Brugge, dat na een 10 op 12 inmiddels 4 duels ongeslagen was. De vraag was uiteraard of Cerkelladies vrouwelijk blauw-zwart kon verrassen.

U kan de hoogtepunten van de wedstrijd bekijken dankzij Siebe Cambier:

U zag het Cerkelladies Brugge kwam voor het halfuur op achterstand na een kopbaldoelpunt van Barbara Lezy (1-0, 28ste minuut) maar het ging toch rusten met een gelijkspel op het bord na een doelpunt in de toegevoegde tijd van Kim Vanhaste, dat via het been van Raquel Viaene in het doel ging (1-1, 45ste + 2′ minuut). Na de pauze zette vrouwelijk blauw-zwart orde op zaken en nam het afstand dankzij goals van Raquel Viaene (2-1, 53ste minuut), Katinka Dubois (3-1, 57ste minuut), Silke Choteau (4-1, 59ste minuut), een dubbel van Katinka Dubois (5-1, 67ste en 6-1, 77ste minuut), een goal van Sharon Desaever (7-1, 84ste minuut). De ingevallen Céline Dept kon daarna nog tegenscoren voor Cerkelladies (7-2, 89ste minuut) terwijl Raquel Viaene in de toegevoegde tijd de eindstand op het bord zette (8-2, 90ste + 2′ minuut).

Club Brugge heeft als leider nu 28 punten uit 10 duels. Het heeft nu 5 punten voorsprong op eerste achtervolger KSKV Zwevezele en 6 op Dames VK Egem, dat met 0-5 thuis verloor tegen GFA Sinaai. Cerkelladies Brugge is na de derby 9de met 12 punten uit 10 wedstrijden, het laat in de stand nog KDC Ruddervoorde (10 punten), Olsa Brakel (7 punten), KSV Sottegem (4 punten uit 9 wedstrijden) en KSK Beveren (3 punten) achter zich.

Club Brugge gaat op zaterdag 9 december 2017 op bezoek bij het beloftenteam van SV Zulte Waregem met aftrap om 17 uur terwijl Cerkelladies Brugge eerder in de namiddag Dames VK Egem ontvangt. Daar is de aftrap om 14u30.

Bekijk alle uitslagen van het voorbije weekend in 2de klasse A via:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share