In de 2de klasse A en B stond op zaterdag 2 december 2017 de 11de speeldag op het programma. In de A-reeks noteerden we op de voorlopig koudste zaterdag van het jaar 2017 met de duels KSV Sottegem – USGTH B en KAA Gent Ladies C – KSKV Zwevezele 2 uitgestelde wedstrijden terwijl in de B-reeks alle 7 ontmoetingen plaatsvonden. Voor dit weekend is er overigens al een duel in de B-reeks afgelast!

***In de A-reeks vielen er in 4 wedstrijden maar liefst 33 doelpunten! De toeschouwers kregen dus een pak doelpunten voorgeschoteld. Club Brugge won de derby in Aalter tegen Cerkelladies Brugge met maar liefst 8-2 met o.a. 3 goals van Katinka Dubois, KDC Ruddervoorde won thuis tegen het beloftenteam van SV Zulte Waregem en daar lukte Julie Meseure maar liefst 4 goals (1 voor de rust en 3 in de 2de helft).

Julie Meseure lukte 4 goals voor KDC Ruddervoorde thuis tegen het beloftenteam van SV Zulte Waregem! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Ook in Maria-Ter-Heide – Olsa Brakel werd er vlot gescoord. De thuisploeg kwam daar eerst van een 1-3-achterstand terug op gelijke hoogte via Lenny Oerlemans (2-3, 57ste minuut) en Thalia De Roovere (3-3, 63ste minuut). In het laatste kwartier maakten Lenny Oerlemans (4-3, 75ste minuut), de pas ingevallen Esther Naegels (5-3, 80ste minuut) en Lenny Oerlemans (6-3, 85ste minuut) er nog een klinkende thuisoverwinning van!

GFA Sinaai tenslotte verraste Dames VK Egem in de eerste helft. Via Jelien De Laet (0-1, 5de minuut), Julie Veyt (0-2, 20ste minuut), Amber Thyssen (0-3, 22ste minuut) en opnieuw Julie Veyt (0-4, 38ste minuut) had het bij de rust al ruim afstand genomen. Op het uur lukte Malin Wilmet nog een vijfde treffer (0-5, 60ste minuut) waardoor het uiteindelijk 0-5 werd!

KSKV Zwevezele bye

***In de 2de klasse B werden wel alle wedstrijden gespeeld en hier vielen er in 5 wedstrijden 33 doelpunten.

Terwijl het in ASE De Chastre tegen KV Mechelen verrassend 1-0 werd dankzij een strafschopdoelpunt van Stéphanie Jubary in de 35ste minuut bleef het duel tussen Standard C en Sibret zonder doelpunten: 0-0!

Lachende gezichten bij Sibret na het gelijkspel op bezoek bij Standard C! Foto – (c) RWC Sibret

Het beloftenteam van OH Leuven boekte dit keer met een 0-8 uit bij Esperanza Pelt de grootste overwinning. Daar scoorden o.a. Marith De Bondt als Jarne Teulings elk 2 keer voor de bezoekers. Leider KRC Genk Ladies B scoorde ook 8 doelpunten thuis tegen het beloftenteam van VC Moldavo, dat na het openingsdoelpunt van Bo Paulussen (1-0) via Jill Verelst nog wel langszij kwam (1-1), maar vervolgens stond het via Kimberly Verbist en een owngoal van Stephanie Allaerts bij de rust al 3-1. Via o.a. nog 3 goals van Hanne Merkelbach was het verschil tussen beide teams op het einde uiteindelijk 7 doelpunten!

Miecroob Veltem haalde fors uit tegen het beloftenteam van Tongeren! Foto – (c) Miecroob Veltem

Miecroob Veltem lukte ook 7 goals tegen het beloftenteam van Tongeren. Hier lukten o.a. Silke Paternotte en Valerie Jacob 2 goals. De Russische international Katya Gokhman was eveneens 2 keer succesvol in de 3-1-winst van het beloftenteam van RSC Anderlecht thuis tegen RFC Luik.

Sterrebeek op de terugweg na de winst op bezoek bij Eendracht Louwel! Foto – (c) KOVC Sterrebeek/NiVe

Eendracht Louwel stond thuis tegen Sterrebeek bij de rust nog 1-0 voor maar de 3 punten gingen uiteindelijk wel mee naar Sterrebeek dankzij o.a. een dubbel in de 2de helft van Nikita Verhulst (1-1 en 2-3)!

ASE De Chastre – KV Mechelen 1-0;

KRC Genk Ladies juicht na alweer een doelpunt in de 2de klasse B! Foto – (c) KRC Genk Ladies

1. KRC Genk Ladies B 11-33 (67-8);
2. OH Leuven B 11-31 (50-9);
3. Sterrebeek 11-22 (28-18);
4. KV Mechelen 11-20 (28-11);
5. ASE De Chastre 11-19 (27-15);
6. VC Moldavo B 11-17 (25-23);
7. Sibret 11-15 (26-19);
8. RSC Anderlecht B 11-14 (28-29);