Share

Het vrouwenteam van RSC Anderlecht, dat de jaarwisseling ingaat als leider in de Super League, gaat na nieuwjaar even de grens over om te oefenen op Duitse bodem.

Er wordt allereerst in het weekend van zaterdag 16 en zondag 17 november 2016 deelgenomen aan het prestigieuze ‘Weltklasse’ indoortornooi in Jöllenbeck in de buurt van Bielefeld. Daar gaat het allereerst in groep 2 de strijd aan met SGS Essen, de verliezende finalist van 2015, met Werder Bremen en met de Deense vice-kampioen Fortuna Hjörring. In groep 1 van dat tornooi komt titelverdediger Bayer 04 Leverkusen in actie en verder ook Turbine Potsdam, de Tsjechische vice-kampioen Sparta Praag en de Portugese landskampioen en bekerwinnaar Benfica. Na het indoortornooi volgen er in de daaropvolgende weekends nog oefenduels op bezoek bij twee clubs uit de tweede vrouwelijke Bundesliga namelijk Alemannia Aachen (zaterdag 23 januari 2016) en Borussia Mönchengladbach (zaterdag 30 januari 2016).

Ook nog melden dat vrouwelijk RSC Anderlecht het duel in Charleroi tegen de mannen van vierdeprovincialer Yvoir B in de reeks ‘Les Héros du Gazon’ met 5-0 won.

Indien U dat zou gemist hebben kan U die uitzending van zondag 13 december 2015 nog eens herbeleven via:
Website Les Héros du Gazon

Voor meer over het ‘Weltklasse’ indoortornooi in Jöllenbeck:
Website Weltklasse Frauenturnier

Bekijk het speelplan van zaterdag 16 en zondag 17 januari 2017:
Website Frauenturnier Weltklasse

Share