In de 2de klasse A won Club Brugge thuis met dubbele cijfers tegen KDC Ruddervoorde maar het waren de overwinningen van Maria Ter Heide, van de beloften van SV Zulte Waregem en van KSK Beveren die in het oog sprongen. In de B-reeks behield het beloftenteam van KRC Genk Ladies het maximum na een ruime thuisoverwinning tegen RFC Luik!

Katinka Dubois zorgde voor 4 van de 12 goals voor vrouwelijk blauw-zwart in Aalter tegen Ruddervoorde. Verder kwamen ook Julie Van Keirsbilck (3) en Elle Decorte (2) meerdere keren voor op het wedstrijdblad met de doelpuntenmakers. De 12-0-overwinning werd compleet gemaakt door goals van Dana Boudens, Silke Choteau en een owngoal van Flore Tavernier.

Bekijk de video met de hoogtepunten uit dit duel met dank aan Siebe Cambier:

Maria-ter-Heide zorgde voor een stunt want het won met maar liefst 1-5 op bezoek bij Dames VK Egem,
dat wel op voorsprong klom via Ellen Stichelbaut (1-0, 6de minuut) maar bij de rust stond het al 1-3 na goals van Thalia De Roovere (1-1, 17de minuut) en een dubbel van Eva Wagemakers (1-2, 40ste minuut en 1-3, 44ste minuut). Via Floo Antonissen (1-4, 70ste minuut) en Lenny Oerlemans (1-5, 74ste minuut) werd het uiteindelijk een ruime overwinning voor de bezoekers!

Ook de derde in de stand KSK Voorwaarts Zwevezele ging thuis onderuit tegen het beloftenteam van SV Zulte Waregem (2-3). Bij de rust stonden de bordjes nog gelijk na goals van Lea Vandevelde (0-1) en Leni Biebuyck (1-1), Na de rust zorgde Eva Deparck zelfs voor de 2-1 maar via Manon Lamotte (2-2) en Machteld Vandenbroucke (2-3) gingen de 3 punten meer naar Zulte-Waregem!

Het beloftenteam van SV Zulte Waregem na de overwinning op bezoek bij KSKV Zwevezele! Foto – (c) SVZW/VC

Het derde elftal van KAA Gent Ladies profiteerde van het verlies van Zwevezele om naar de 3de plaats te klimmen. Thuis tegen Olsa Brakel scoorde het 6 keer maar het kreeg uiteindelijk ook 5 goals tegen! Zowel Tine Lemmens, Geena-Lisa Buyle als Febe Poppe lukten een dubbel voor de thuisploeg, Yana Haesebroeck deed dat voor de bezoekers die ook nog scoorden via Anne De Pauw, Youna Herregodts en Julie Doclo.

Het beloftenteam van Union St-Ghislain Tertre Hautrage nam ruim afstand van Cerkelladies Brugge
dankzij goals voor de rust van Estelle Dessilly (1-0) en Delphine Host (2-0) en in de tweede helft van Lindsay Duret, die twee keer scoorde (3-0 en 4-0) en van Stephanie Curnelle (5-0).

Met goals van Karen Janssens-Lens (0-1) en Twana Steensens (0-2) na de rust ging rode lantaarn KSK Beveren verrassend winnen op bezoek bij KSV Sottegem! Het is nog maar de 2de overwinning van het seizoen voor KSK Beveren en ook de eerste werd gevierd na een uitwedstrijd op 21 oktober 2017 op bezoek bij het beloftenteam van Union St-Ghislain TH (1-2).

Club Brugge bye

***In de 2de klasse B haalde het beloftenteam van KRC Genk Ladies fors uit tegen RFC Luik.
Via Janne Geers (1-0, 12de minuut) en een dubbel van Hanne Merkelbach (kopbal 2-0, 24ste minuut en schot 3-0, 33ste minuut) stond het bij de rust 3-0. Na de pauze dikten Hanne Merkelbach (4-0, 60ste minuut), Bo Paulussen (5-0, 62ste minuut), Yenthe Kerckhofs (6-0, 64ste minuut) en Hanne Merkelbach met haar vierde van de namiddag (67ste minuut) aan tot 7-0.

Ook het beloftenteam van OH Leuven haalde het van Eendracht Louwel na doelpunten van Tess Wils voor de rust en van Caitlin Wijnants (2-0) en een dubbel van Jana Janssens in de tweede helft (3-0 en 4-0).

KV Mechelen boekte een uitoverwinning bij het beloftenteam van Moldavo dat via Jill Verelst en Zoe Poorters in het begin van de tweede helft eerst tot 2-0 uitliep. Inge Heiremans zorgde voor de aansluitingstreffer (2-1) en de Amerikaanse Ashley Faith Hall voor de gelijkmaker (2-2). Met een succesvolle strafschop trapte Inge Heiremans KV Mechelen naar de winst (2-3).

KV Mechelen feest na de knappe terugkeer op bezoek bij het beloftenteam van VC Moldavo! Foto – (c) KV Mechelen

Het beloftenteam van RSC Anderlecht boekte eveneens een uitoverwinning en dat op bezoek bij Esperanza Pelt. Bij de rust stond het nog 0-0 maar na de pauze lukten Madison Hudson (0-1 en 0-3) en tussenin Zoe Di Maio (0-2) de goals voor paars-wit.

Veltem en Chastre hielden het op een gelijkspel na doelpunten in de 2de helft van Mathilde Bernard (0-1) en Valerie Jacob (1-1).

Ook Standard C – Sterrebeek eindigde op een puntendeling maar in dit duel vielen er geen doelpunten te noteren.

De wedstrijd tussen Sibret en de beloften van Tongeren werd wegens de onbespeelbaarheid van het veld afgelast!

Het veld van Sibret voor de thuiswedstrijd tegen het belotenteam van Tongeren zorgde ervoor dat het duel afgelast werd! Foto – (c) EQFEMS