SK Staden heeft mogelijk de titelstrijd in eerste provinciale West-Vlaanderen beslist. Het won thuis de topaffiche tegen het nummer twee in de stand KFC Heist Ladies met 5-2! Het beloftenteam van Club Brugge won ondertussen de derby op bezoek bij de beloften van Cerkelladies Brugge met 1-5. Met nog 6 speeldagen voor de boeg bedraagt de kloof nu 4 punten!

SK Staden stond aan de rust 2-1 voor tegen KFC Heist Ladies na een dubbel van Bianka Ternier, die in het verleden nog in de eerste klasse speelde voor DVC Zuid-West (1-0, 22ste minuut en 2-1, 31ste minuut). Tussenin lukte Annelies Vanwelden op aangeven van Oona Mus het eerste doelpunt voor de bezoekers (1-1, 28ste minuut). Even voor het uur was het opnieuw Annelies Vanwelden die de bordjes in evenwicht bracht ditmaal na een assist van Ruth Wille (2-2, 59ste minuut). Daarna zette Enya Wybaillie SK Staden opnieuw op voorsprong na een knap genomen vrije trap (3-2, 69ste minuut). In het slot liep de thuisploeg nog uit tot 5-2 dankzij een dubbel van Faye Verlae (4-2, 80ste en 5-2, 87ste minuut). SK Staden komt terug tot op 3 punten van KFC Heist Ladies en wil nog graag tweede worden in deze competitie!

Hoe het liep in de beloftenderby tussen Cerkelladies Brugge en Club Brugge kan U zien dankzij Siebe Cambier:

Het werd dus 1-5 nadat het bij de rust 0-2 stond. De goals waren van Angel Kerkhove (0-1, 20ste minuut) en Ina Maertens (0-2, 43ste minuut) voor de rust en van Tracy Tonye Furo (0-3, 58ste minuut), Bo Bernaert (0-4, 68ste minuut) en Angel Kerkhove (0-5, 87ste minuut) voor blauw-zwart in de tweede helft terwijl Wassana Vander Stichele net voor tijd het eerreddend doelpunt lukte voor de thuisploeg (1-5, 89ste minuut).

Dit waren alle uitslagen op de 25ste speeldag in de eerste provinciale West-Vlaanderen:

SK Reningelst – KWS Desselgem 8-1;
SC Zonnebeke – KFC Meulebeke 1-0;
Cerkelladies Brugge B – Club Brugge B 1-5;
SK Staden – KFC Heist Ladies 5-2;
FW Diksmuide-Merkem B – Dames VK Egem B 7-1;
Union Zandvoorde – SV Zulte Waregem C 0-5 forfait;
Ladies Oudenburg – KSKV Zwevezele B 15-1;
DV Kortrijk – KFC Moerkerke 0-2;