Share

Een jaar voor het WK 2019 in Frankrijk zal daar ook al het WK U20 plaatsvinden met maar liefst 6 Europese landen aan de aftrap. Op donderdag 8 maart, de internationale vrouwendag, vond de loting van de groepsindeling plaats met als decor de Opera in Rennes.

Ex-Frans international Camille Abily is een van de ambassadrices van het WK 2018 U20 in Frankrijk! Foto – (c) FIFA.com

Met Camille Abily, geboren in Rennes en speelster bij Lyon, en ex-Frans international Mikaël Silvestre, die ooit nog voor Manchester United uitkwam, stonden 2 bekende gezichten op het podium bij de loting die het gastland Frankrijk in groep A samenbrahct met Ghana, Nieuw-Zeeland en Nederland! Groep B bestaat uit titelverdediger Noord-Korea, Engeland, Mexico en Brazilië. In groep C kwamen de Verenigde Staten, Japan, Paraguay en Spanje terecht terwijl Haïti, dat een debutant is op dit niveau, het in groep D gaat opnemen egen China, Nigeria en Duitsland.

Het FIFA WK U20 vrouwenvoetbal gaat door van zondag 5 tot en met vrijdag 24 augustus 2018 in Bretagne met als speelsteden Vannes, Saint-Malo, Concarneau en Dinan-Léhon. De finale en de wedstrijd voor de 3de plaats zijn op 24 augustus 2018 in het stade de la Rabine in Vannes!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share