Share

HO Wolvertem Merchtem werd op zaterdag 10 maart 2018 kampioen in de Vlaamse reeks van de 1ste provinciale Brabant. Het is met 4 speeldagen te gaan niet meer bij te halen door een andere ploeg nadat het zelf thuis met 6-1 won tegen RWDM Girls.

Aangezien de wedstrijd in Merchtem pas om 17u30 begon wist men al het resultaat van eerste achtervolger SK Leeuw. Die hadden met 4-1 verloren op bezoek bij Rapide Wezemaal en dus kon HO Wolvertem Merchtem als het zelf won thuis tegen RWDM Girls de titel grijpen in de eerste provnciale Brabant VFV. HO Wolvertem Merchtem kwam eerst op achterstand na een doelpunt op vrije trap van Morgane Schils (0-1) maar via een kopbal van Katrien De Brael (1-1) en goals van Karolien Bien (2-1) en Sofie Smismans stond het bij de rust al 3-1. Na de pauze dikten Karolien Bien (4-1), Kenny Bovens (5-1) en Talitha Meysman aan tot 6-1! Zo had HO Wolvertem Merchtem na een knap seizoen onder leiding van trainer Jelle Schotte de overwinning en de 50 punten op zak na 18 wedstrijden! Niemand kon deze ploeg nu nog inhalen en dus mocht er gevierd worden!

Vrouwenteam.be wenst HO Wolvertem Merchtem te feliciteren met deze titel en de terugkeer naar de 2de klasse van het Belgische vrouwenvoetbal!

U kan de regerende kampioen uit de 1ste provinciale Brabant VFV dit seizoen nog 4 keer aan het werk zien en wel in volgende wedstrijden:

16/03/2018: DVC Eva’s Tienen B – HO Wolvertem Merchtem (20u);
24/03/2018: HO Wolvertem Merchtem – E. Mazenzele Opwijk (17u30);
21/04/2018: SK Leeuw – HO Wolvertem Merchtem (15u)
28/04/2018: HO Wolvertem Merchtem – Rapide Wezemaal (17u30);

Lees ook nog via:
Ring TV

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share