Op zondag 11 maart 2018 was er niet alleen voetbal in de Jupiler Pro League. In West-Vlaanderen stonden er in het provinciale vrouwenvoetbal een aantal inhaalwedstrijden op het programma. Zo ook in de 2de provinciale waar de derby tussen het beloftenteam van SK Staden en Dames Club Roeselare gespeeld werd.

Een beeld uit de wedstrijd tussen het beloftenteam van SK Staden tegen Club Roeselare! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Dames Club Roeselare, dat onder leiding staat van Carlo Lanssens, won dit inhaalduel tegen het beloftenteam van SK Staden
ondanks de afwezigheid van topschutster Lindsay Verschaeve (al 37 goals) met 1-6. Lize Devos zorgde iets over het halfuur voor het openingsdoelpunt (0-1, 35ste minuut) terwijl Shana Bettens vier minuten later de ruststand op het bord zette (0-2, 39ste minuut). Na de pauze liepen de bezoekers verder uit via een 2de goal van captain Lize Devos (0-3, 56ste minuut), een doelpunt van Axelle Deschodt (0-4, 60ste minuut), een goal van de ingevallen Jana Mortier (0-5, 79ste minuut) en een 2de goal van Shana Bettens (0-6, 90ste minuut). In de toegevoegde tijd wist het beloftenteam van SK Staden via aanvoerster Debbie Vandepitte de eer te redden (1-6, 90ste + 1′ minuut). Door de winst klom Dames Club Roeselare naar de 3de plaats terwijl het beloftenteam van SK Staden een plaatsje moest prijsgeven in het klassement.

FC Menen United – KE De Haan 12-0;

Club Roeselare Dames won op bezoek bij het beloftenteam van SK Staden in de 2de provinciale West-Vlaanderen! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict