Share

Aangezien ze afgelopen zondag 29 april 2018 aantreden in de halve finales van de UEFA Women’s Champions League waren zowel VfL Wolfsburg in Duitsland als Lyon in Frankrijk genoodzaakt midweeks in actie te komen.

Belgian Red Flame Tessa Wullaert ging met VfL Wolfsburg in de Bundesliga op bezoek bij Werder Bremen. Tessa Wullaert stond aan de aftrap en zag Zsanett Jakabfi al in de 13de minuut de 0-1 scoren. Ze zorgde vervolgens voor haar eerste assist iets over het kwartier met een hoekschop vanop links die aan de tweede paal binnengekopt werd door Ella McLeod (0-2, 18de minuut). Iets minder dan een half uurtje later zette de Belgian Red Flame opnieuw voor dit keer vanop rechts en de afwerker in het centrum was nu Zsanett Jakabfi (0-3, 43ste minuut). Op slag van rust dan nog een actie van Tessa Wullaert die van net buiten het strafschopgebied hard naar doel tegen de lat trapte terwijl Sara Björk Gunnarsdottir de rebound via de lokale doelvrouw tegen de paal zag gaan! Na meer dan een uur wedstrijd kon Jakabfi dan op aangeven de score opdrijven tot 0-4 (66ste minuut). Eventjes later mocht na Sara Björk Gunnarsdottir en de Deense Pernille Harder ook Tessa Wullaert gaan rusten (69ste minuut) en vanop de bank zag ze nog de Hongaarse Zsanett Jakabfi haar vierde goal van de namiddag scoren (0-5, 87ste minuut).

Jill Roord (links met nummer 10) en Fridolina Rolfö trappen af voor Bayern München op bezoek bij MSV Duisburg! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

VfL Wolfsburg komt dichter en dichter bij een nieuwe landstitel. Het heeft nu 46 punten uit 17 duels. Dat zijn er 5 meer dan Bayern München dat afgelopen zondag met 1-3 won op bezoek bij MSV Duisburg dankzij goals van Sara Däbritz (0-1, 14de minuut), een knappe volley van de Nederlandse Jill Roord (0-2, 47ste minuut) en een goal van de Zweedse Fridolina Rolfö (1-3, 83ste minuut) nadat de thuisploeg een tegengoal lukte via Kathleen Radkte (1-2, 55ste minuut).

Luister naar Jill Roord (Bayern München) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Fridolina Rolfö (Bayern München) dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk de video rond Werder Bremen – VfL Wolfsburg met dank aan DFB TV:
DFB.tv

***In Frankrijk was Lyon op dezelfde woensdagnamiddag 2 mei 2018 te gast bij FC Fleury 91 iets ten zuiden van Parijs. Topschutster Ada Hegerberg dreef haar seizoenstotaal met een goal in het eerste kwartier (0-1, 13de minuut) en eentje kort na de rust (0-2, 47ste minuut) op naar 28 goals. Kort voor het uur kon de Nederlandse Europees kampioene Shanice van de Sanden dan op aangeven van Camille Abily de 0-3 aantekenen (59ste minuut). Toch was het doelpunt van de dag er eentje van het tegen de degradatie strijdende Fleury. Marine Haupais veroverde de bal links tegen de middellijn. Ze dreef eventjes naar voor en haalde vervolgens van ruim 35 meter uit. De bal ging over Sarah Bouhaddi in doel (1-3, 86ste minuut). Een mooie beloning voor een moedige thuisploeg!

Luister naar Ada Hegerberg (Lyon) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Shanice van de Sanden (Lyon) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Marine Haupais (Fleury 91) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Camille Abily (Lyon) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Charlotte Fernandes (Fleury 91) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Griedge Mbock (Lyon), de ambassadrice van het WK U20 in Frankrijk, dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Lucy Bronze (Lyon), die het enige doelpunt lukte tegen Manchester City, dankzij Vrouwenteam TV:

Lyon blijft zo leider met het maximum van 57 punten uit 19 duels. Dat zijn er 8 meer dan PSG, dat vier dagen eerder nog thuis won met 4-2 tegen datzelfde Fleury! Montpellier, het team van Belgisch Gouden Schoen Janice Cayman, is derde op 13 punten van de leider!

Bekijk de fotoreportage van Paul Dijkmans rond MSV Duisburg – Bayern München:
Fotopagina Paul Dijkmans

Luister naar interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share