Share

Op zondag 6 mei 2018 kon Sporting Clube de Portugal voor de tweede keer de titel veroveren in het Portugese vrouwenvoetbal. Voor de gelegenheid mocht er een dag na de topaffiche en derby bij de mannen tussen Sporting CP en Benfica die op 0-0 eindigde en de titel schonk aan het FC Porto van trainer Sergio Conceiçao in het Estádio José Alvalade gespeeld worden!

De foto voor de geschiedenisboeken van kampioen Sporting CP 2017-18! Foto – (c) Sporting CP

Thuis tegen Valadares Gaia kwam Sporting Lissabon eerst op achterstand na een doelpunt van Lucia Alves (0-1, 17de minuut) maar in de laatste tien minuten van de eerste helft draaide de thuisploeg de situatie om. De Portugese internationals Diana Silva (1-1, 35ste minuut), Carole Costa met een kopbal (2-1, 38ste minuut) en de belofte Ana Capeta (3-1, 39ste minuut) zorgden voor een 3-1-ruststand. In de tweede helft zette Carole Costa de kroon op het werk met een tweede kopbal (71ste minuut) waardoor het uiteindelijk 4-1 werd en het kampioenenfeest kon beginnen. Nog melden dat Solange Carvalhas (ex-RSC Anderlecht) na een lange revalidatie in de tweede helft haar wederoptreden mocht maken!

Sporting CP mag vieren! Het is voor de 2de keer kampioen in de Liga Allianz in Portugal! Foto – (c) Sporting CP


Sporting CP mag dus net als vorig jaar naar de voorronde van de UEFA Women’s Champions League
eind augustus waar het een mogelijke tegenstander kan zijn van Belgisch landskampioen RSC Anderlecht!

Bekijk de video met de goals uit Sporting CP – Valadares dankzij FPFutebolOficial:

Voor nog meer over de titelwedstrijd ga naar:
Website Sporting CP

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share